חלת השבת של איילת שקד

השערורייה שפרצה עקב התמונה הזו, של איילת שקד וחלה שאפתה או לא אפתה בעצמה, הסעירה את כולכם. כעת, פנינו לחברת הכנסת וביקשנו ממנה את המתכון של החלה המדוברת. נסו אותו בבית בעצמכם וספרו לנו מה חשבתם!
השערורייה שפרצה עקב התמונה הזו, של איילת שקד וחלה שאפתה או לא אפתה בעצמה, הסעירה את כולכם. כעת, פנינו לחברת הכנסת וביקשנו ממנה את המתכון של החלה המדוברת. נסו אותו בבית בעצמכם וספרו לנו מה חשבתם!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    5290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5290.3 קק״ל 5290.3 קק״ל
    פחמימות 806.3 גרם 806.3 גרם
    שומן 183.1 גרם 183.1 גרם
    נתרן 3098.0 מ״ג 3098.0 מ״ג
    חלבון 158.5 גרם 158.5 גרם
    סיבים תזונתיים 113.5 גרם 113.5 גרם
    שומן רווי 27.3 גרם 27.3 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 337.0 מ״ג 337.0 מ״ג
    ברזל 45.8 מ״ג 45.8 מ״ג
    אשלגן 3971.7 מ״ג 3971.7 מ״ג
    אבץ 33.6 מ״ג 33.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    5290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5290.3 קק״ל 5290.3 קק״ל
    פחמימות 806.3 גרם 806.3 גרם
    שומן 183.1 גרם 183.1 גרם
    נתרן 3098.0 מ״ג 3098.0 מ״ג
    חלבון 158.5 גרם 158.5 גרם
    סיבים תזונתיים 113.5 גרם 113.5 גרם
    שומן רווי 27.3 גרם 27.3 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 337.0 מ״ג 337.0 מ״ג
    ברזל 45.8 מ״ג 45.8 מ״ג
    אשלגן 3971.7 מ״ג 3971.7 מ״ג
    אבץ 33.6 מ״ג 33.6 מ״ג
    סגור

מה לא נעשה בשבילכם? אפילו את מתכון החלה המפורסמת של איילת שקד דאגנו להביא לכם.

אחרי הסערה שעוררה החלה, איילת שקד חולקת איתנו את המתכון שלה.

טיפ קטן משקד – כשמוציאים את החלות מהתנור, כשהן עוד לוהטות, מרחו אותן מייד בשמן זית ופזרו עליהן מלח גס.

איילת שקד והחלה המפורסמת
איילת שקד אופה את החלה המפורסמת
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
מערכת Foody
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חלה

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד, ולשים אותו כ־10 דקות.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. לשים שוב את הבצק שוב ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. מכל חלק קולעים צמות ומפזרים שומשום מעל.
  5. מתפיחים עוד רבע שעה.
  6. אופים כחצי שעה, עד שהחלות משחימות.
  7. מוציאים את החלות, וכשהן חמות מורחים אותן בשמן זית ומפזרים עליהן מלח גס.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלת השבת של איילת שקד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות