סנו רקע

מתכון לחלה מקומחת עם זעתר

מתכון לחלה שכל כולו מכוון להכנת חלה טעימה ומרשימה - יפה כמו ציור. עם טריק לשמירה על החלות בגודל הרצוי ועלי זעתר שמוסיפים עוד ניחוח משגע
מתכון לחלה שכל כולו מכוון להכנת חלה טעימה ומרשימה - יפה כמו ציור. עם טריק לשמירה על החלות בגודל הרצוי ועלי זעתר שמוסיפים עוד ניחוח משגע
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1261
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1260.5 קק״ל 5041.8 קק״ל
    פחמימות 210.5 גרם 842.1 גרם
    שומן 28.2 גרם 112.6 גרם
    נתרן 1956.0 מ״ג 7824.1 מ״ג
    חלבון 30.2 גרם 120.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.4 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.5 מ״ג 22.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 19.0 מ״ג 75.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1261
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1260.5 קק״ל 5041.8 קק״ל
    פחמימות 210.5 גרם 842.1 גרם
    שומן 28.2 גרם 112.6 גרם
    נתרן 1956.0 מ״ג 7824.1 מ״ג
    חלבון 30.2 גרם 120.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.4 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.5 מ״ג 22.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 19.0 מ״ג 75.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קימוח


אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות.
  2. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת קלות. משמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח, כשעה וחצי (בקיץ שעה אחת תספיק).
  3. מורידים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד. מניחים במגש, מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  4. בינתיים יוצרים מניפה מניירות האפייה וקושרים בקצוות בעזרת חוט קשירה.
  5. מרווחים עם הידיים באמצע ויוצרים צורת סירה.
  6. מרדדים את הכדורים ויוצרים רצועות.
  7. קולעים מכל שלוש רצועות צמה ומעבירים לסירת הנייר שהכנו.
  8. מניחים את החלות בתבנית ומתפיחים עד הכפלת נפח.
  9. מקמחים את החלות בעזרת מסננת צפופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) עד הזהבה, בערך 30-40 דקות.
  10. דוחסים בזהירות עלי זעתר בקפלי החלות ומצננים מעל רשת.
מתכון לחלה מקומחת עם זעתר
מתכון לחלה מקומחת עם זעתר. צילום: ענת אלישע

הערות

  • הבצק מספיק ל-4 חלות ועוד לחמנייה קטנה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אורנית

    רציתי לשאול, אין במתכון מלח? תודה רבה!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אורנית, את צודקת, תוקן, תודה רבה!

    Avatar
    דרורה זוננשיין

    שכחת מלח וזה ממש קריטי לטעם!!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דרורה, את צודקת, תוקן, תודה רבה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות