-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 409.2 קק״ל 3274.0 קק״לפחמימות 51.9 גרם 415.5 גרםשומן 15.4 גרם 122.8 גרםנתרן 938.6 מ״ג 7509.1 מ״גחלבון 15.3 גרם 122.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.2 גרםשומן רווי 3.2 גרם 25.9 גרםכולסטרול 214.4 מ״ג 1715.0 מ״גסידן 74.6 מ״ג 596.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 189.5 מ״ג 1516.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות409
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 409.2 קק״ל 3274.0 קק״לפחמימות 51.9 גרם 415.5 גרםשומן 15.4 גרם 122.8 גרםנתרן 938.6 מ״ג 7509.1 מ״גחלבון 15.3 גרם 122.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.2 גרםשומן רווי 3.2 גרם 25.9 גרםכולסטרול 214.4 מ״ג 1715.0 מ״גסידן 74.6 מ״ג 596.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 189.5 מ״ג 1516.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 409 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
8 אצבעות מוצרלה בינוניות
ציפוי וקישוט
-
8 ביצים S
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 מיכל תרסיס שמן זית פאם
אופן הכנה
- שמים את כל חומרי הבצק, לפי הסדר, בקערת מיקסר עם וו לישה, ומעבדים 7 דקות במהירות נמוכה לבצק חלק וטיפונת דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב. מכסים ומתפיחים במיקסר להכפלת הנפח. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח, לריבוע בעובי חצי ס”מ.
- מסדרים שתי שורות מקבילות של אצבעות מוצרלה ומגלגלים מעליהן את שולי הבצק. מהדקים את הקצוות ומפתלים כמו בורג שלא ייפתחו (לצורה של עין או סירה). מברישים מים ומפזרים שומשום על השוליים הממולאים. מורחים רוטב שקשוקה בנדיבות בתחתית ה”סירה” שיצרנו.
- אופים בתנור עד להזהבה קלה בלבד. מוציאים ויוצקים ביצה למרכז כל מאפה (פותחים את הביצה קודם לכלי, בזהירות שהחלמון לא יישבר). מחזירים לסיום אפייה, להשחמה ולהתייצבות הביצה. מפזרים פטרוזיליה, משפריצים שמן זית ומגישים חם.
אופן הכנה
- שמים את כל חומרי הבצק, לפי הסדר, בקערת מיקסר עם וו לישה, ומעבדים 7 דקות במהירות נמוכה לבצק חלק וטיפונת דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב. מכסים ומתפיחים במיקסר להכפלת הנפח. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח, לריבוע בעובי חצי ס”מ.
- מסדרים שתי שורות מקבילות של אצבעות מוצרלה ומגלגלים מעליהן את שולי הבצק. מהדקים את הקצוות ומפתלים כמו בורג שלא ייפתחו (לצורה של עין או סירה). מברישים מים ומפזרים שומשום על השוליים הממולאים. מורחים רוטב שקשוקה בנדיבות בתחתית ה”סירה” שיצרנו.
- אופים בתנור עד להזהבה קלה בלבד. מוציאים ויוצקים ביצה למרכז כל מאפה (פותחים את הביצה קודם לכלי, בזהירות שהחלמון לא יישבר). מחזירים לסיום אפייה, להשחמה ולהתייצבות הביצה. מפזרים פטרוזיליה, משפריצים שמן זית ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (26)
שלמות של מתכון!!
האם זה בצק שמתאים גם לפיצה?
אפשר להשתמש בבצק גם לפיצה. יש גם מתכונים טובים אחרים באתר ייעודיים לפיצה, כמו זה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%91%d7%a6%d7%a7-%d7%a4%d7%99%d7%a6%d7%94-%d7%91%d7%98%d7%a2%d7%9d-%d7%a2%d7%a9%d7%99%d7%a8/
או זה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a4%d7%99%d7%a6%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%9b%d7%9e%d7%95-%d7%91%d7%90%d7%99%d7%98%d7%9c%d7%99%d7%94/