העוגה המושלמת לראש השנה – עוגת דבש ותפוחים קלה ומהירה
מתכון חובה לראש השנה - עוגת דבש, קינמון ותפוחים ירוקים. עוגה מושלמת לסיום ארוחת ראש השנה עם כל המשפחה, מתוקה כמו השנה החדשה!
מתכון חובה לראש השנה - עוגת דבש, קינמון ותפוחים ירוקים. עוגה מושלמת לסיום ארוחת ראש השנה עם כל המשפחה, מתוקה כמו השנה החדשה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 805.3 קק״ל 6442.7 קק״לפחמימות 141.0 גרם 1127.9 גרםשומן 26.0 גרם 208.1 גרםנתרן 669.8 מ״ג 5358.7 מ״גחלבון 8.2 גרם 65.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.2 גרםשומן רווי 4.0 גרם 32.3 גרםכולסטרול 110.8 מ״ג 886.2 מ״גסידן 23.6 מ״ג 189.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 159.0 מ״ג 1271.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות805
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 805.3 קק״ל 6442.7 קק״לפחמימות 141.0 גרם 1127.9 גרםשומן 26.0 גרם 208.1 גרםנתרן 669.8 מ״ג 5358.7 מ״גחלבון 8.2 גרם 65.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.2 גרםשומן רווי 4.0 גרם 32.3 גרםכולסטרול 110.8 מ״ג 886.2 מ״גסידן 23.6 מ״ג 189.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 159.0 מ״ג 1271.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 805 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
תפוחים
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםאפשר גם מזן מתוק
-
1/2 כוס דבש
-
1 כפית קינמון טחוןאפשר יותר אם אוהבים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה או תרסיס שמן ומפזרים מעט סוכר על דפנות התבנית.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הביצים והסוכר.
- מוסיפים את הדבש ואחריו את השמן בזרזיף דק.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הקינמון ומוסיפים לתערובת הביצים עד איחוד.
- מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים ומרוקנים מהליבה. חותכים לרבעים וכל רבע פורסים דק לפרוסות או קוביות קטנות.
- מערבבים בקערה את פרוסות התפוחים עם הדבש והקינמון.
- מוזגים חצי מתערובת העוגה לתבנית, מפזרים מעל באופן שווה ככל הניתן את תערובת התפוחים ועל התפוחים מוזגים את יתרת התערובת.
- מכניסים לתנור ואופים 40-45 דקות (עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא עם פירורים לחים).
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה או תרסיס שמן ומפזרים מעט סוכר על דפנות התבנית.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הביצים והסוכר.
- מוסיפים את הדבש ואחריו את השמן בזרזיף דק.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הקינמון ומוסיפים לתערובת הביצים עד איחוד.
- מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים ומרוקנים מהליבה. חותכים לרבעים וכל רבע פורסים דק לפרוסות או קוביות קטנות.
- מערבבים בקערה את פרוסות התפוחים עם הדבש והקינמון.
- מוזגים חצי מתערובת העוגה לתבנית, מפזרים מעל באופן שווה ככל הניתן את תערובת התפוחים ועל התפוחים מוזגים את יתרת התערובת.
- מכניסים לתנור ואופים 40-45 דקות (עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא עם פירורים לחים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (32)
שלום! כמה זמן מחזיקה העוגה הזאת? במקרר או בחוץ?
שלום! שלושה ימים במקרר או בטמפרטורת החדר
אפשר להמיר את השמן בחמאה? כמה לשים
כן, 3 כפות חמאה
שלום , לא הבנתי את הכמויות של כמה בצים וכמה סוכר? לא משנה כמה מנות אני רושמת הכמויות לא מבינה את המרשם הזה
היי קרן, עכשיו זה תוקן, תוכלי לראות