-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.1 קק״ל 3090.1 קק״לפחמימות 31.7 גרם 507.4 גרםשומן 4.6 גרם 73.2 גרםנתרן 138.9 מ״ג 2222.1 מ״גחלבון 5.3 גרם 84.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 16.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 75.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 34.4 מ״ג 550.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות193
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.1 קק״ל 3090.1 קק״לפחמימות 31.7 גרם 507.4 גרםשומן 4.6 גרם 73.2 גרםנתרן 138.9 מ״ג 2222.1 מ״גחלבון 5.3 גרם 84.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 16.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 75.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 34.4 מ״ג 550.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
מאז שאני ילדה, אימא שלי מכינה לנו בכל הזדמנות את הפריקסה המושלם שלה, ועד היום, אחד הדברים שהילדים שלי הכי אוהבים הוא הפריקסה של סבתא מלאני: לחמניות חלומיות מבצק שמרים אוורירי ובתוכן כל הטוב שיש לעולם להציע.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 193 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח לבן
-
3/4 כף שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 1/4 כוסות מים פושרים
טיגון
-
1 בקבוק שמן קנולה
תוספות
-
2 קופסאות טונה בשמןמסוננות
-
1 קופסה סחוג
-
2 ביצים קשות L
-
2 תפוחי אדמה גדולים
-
1 מלפפון חמוץ בינוניחתוך לקוביות
-
1 צנצנת לימון כבוש
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה (את המים מוסיפים בהדרגה) ולשים כ-8 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כ-45 דקות.
- מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה זריזה, מכסים ומתפיחים שנית עוד 15 דקות.
- יוצרים לחמניות אובליות, מניחים על בוצ’ר, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מכניסים את הלחמניות לשמן יחד בסבבים של 2-3 ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
- מוציאים את הלחמניות לקערה מרופדת ברב מגבת ג’מבו.
- מצננים ובעזרת סכין משוננת חותכים לאורך, לא עד הסוף, לקבלת לחמניות כריך פריקסה.
- ממלאים את הלחמניות בתוספות ומגישים.
- מכינים את התוספות: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה.
- חותכים את הלחמניות באמצע.
- מורחים לפי הסדר: סחוג, לימון כבוש, טרשי, טונה, קוביות תפוח אדמה, ביצה קשה, מלפפון חמוץ וזיתים שחורים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה (את המים מוסיפים בהדרגה) ולשים כ-8 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כ-45 דקות.
- מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה זריזה, מכסים ומתפיחים שנית עוד 15 דקות.
- יוצרים לחמניות אובליות, מניחים על בוצ’ר, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מכניסים את הלחמניות לשמן יחד בסבבים של 2-3 ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
- מוציאים את הלחמניות לקערה מרופדת ברב מגבת ג’מבו.
- מצננים ובעזרת סכין משוננת חותכים לאורך, לא עד הסוף, לקבלת לחמניות כריך פריקסה.
- ממלאים את הלחמניות בתוספות ומגישים.
- מכינים את התוספות: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה.
- חותכים את הלחמניות באמצע.
- מורחים לפי הסדר: סחוג, לימון כבוש, טרשי, טונה, קוביות תפוח אדמה, ביצה קשה, מלפפון חמוץ וזיתים שחורים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
היי הכוס מדידה היא כוס שתיה חמה או קרה?
הי שולי. הכוס מדידה היא כוס מדידה סטנדרטית שאפשר להשיג בכל חנות למוצרי אפייה.
אין עליך מירי …ישאר כוח תמשיך לעלות תפריטים טעימים כלה אנחנו אוהבים אל כולכם