-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 556.5 קק״ל 4452.1 קק״לפחמימות 59.2 גרם 473.4 גרםשומן 32.1 גרם 256.6 גרםנתרן 766.4 מ״ג 6130.8 מ״גחלבון 5.9 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 16.3 גרם 130.0 גרםכולסטרול 79.7 מ״ג 637.5 מ״גסידן 103.7 מ״ג 829.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 80.0 מ״ג 640.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה שעהכולל 10 שעות
-
קלוריות557
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 556.5 קק״ל 4452.1 קק״לפחמימות 59.2 גרם 473.4 גרםשומן 32.1 גרם 256.6 גרםנתרן 766.4 מ״ג 6130.8 מ״גחלבון 5.9 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 16.3 גרם 130.0 גרםכולסטרול 79.7 מ״ג 637.5 מ״גסידן 103.7 מ״ג 829.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 80.0 מ״ג 640.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.2 מ״גסגור
עוגת גלידת גבינה פירורי לוטוס בציפוי מרנג, שעל כולה מוזגים ברנדי ומבעירים! תכל’ס, אפשר לשרוף את הקינוח עם ברנר ולייצר מעטה מרנג גם בלי הברנדי, אבל לא תהיה תמונה עם להבה כחולה מהממת לסטורי. אז הרחיקו ילדים, אספו את השיער, השתמשו במצית ארוכה ולהיזהר. סומכת עליכם. היכונו לשואו של החג.
מרכיבים 7 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 557 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידה ביתית
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 חלב מרוכז פחית
-
250 גרם גבינה לבנה 9%
-
1 חבילה עוגיות לוטוסטחונות לפירורים
אופן הכנה
- מכינים את הגלידה (6 שעות מראש): מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים חלב מרוכז וגבינה ומקציפים לקרם דליל.
- מערבבים פנימה פירורי לוטוס, מוזגים לקערה מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים 6 שעות להתקשות.
- מכינים את המרנג (לפני ההגשה): מרתיחים מים וסוכר על אש בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מסירים מהאש ומחכים שהבועות ייעלמו. בינתיים מקציפים חלבונים 2 דקות במהירות גבוהה.
- מוזגים את הסירופ בהדרגה תוך הקצפה. מקציפים 5 דקות עד שהקערה פושרת למגע.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה משוננת.
- מגישים: הופכים את העוגה על צלחת הגשה עמוקה (כדי לתחום את הלהבות).
- מקלפים את הניילון ומזלפים פסי מרנג לכיסוי (בלי שפיצים כי הם יישרפו).
- מכסים את העוגה בהר של שערות סבתא ומגישים לשולחן.
- מטפטפים ברנדי על שערות הסבתא במפוזר. מדליקים במצית ארוכה.
- משתחווים למחיאות הכפיים. האש תיכבה לבד תוך חצי דקה, לא לדאוג.
אופן הכנה
- מכינים את הגלידה (6 שעות מראש): מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים חלב מרוכז וגבינה ומקציפים לקרם דליל.
- מערבבים פנימה פירורי לוטוס, מוזגים לקערה מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים 6 שעות להתקשות.
- מכינים את המרנג (לפני ההגשה): מרתיחים מים וסוכר על אש בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מסירים מהאש ומחכים שהבועות ייעלמו. בינתיים מקציפים חלבונים 2 דקות במהירות גבוהה.
- מוזגים את הסירופ בהדרגה תוך הקצפה. מקציפים 5 דקות עד שהקערה פושרת למגע.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה משוננת.
- מגישים: הופכים את העוגה על צלחת הגשה עמוקה (כדי לתחום את הלהבות).
- מקלפים את הניילון ומזלפים פסי מרנג לכיסוי (בלי שפיצים כי הם יישרפו).
- מכסים את העוגה בהר של שערות סבתא ומגישים לשולחן.
- מטפטפים ברנדי על שערות הסבתא במפוזר. מדליקים במצית ארוכה.
- משתחווים למחיאות הכפיים. האש תיכבה לבד תוך חצי דקה, לא לדאוג.
הערות
- להגשה בוערת יש להניח על העוגה שערות סבתא ולהכין בצד 3 כפות ברנדי או אלכוהול אחר שאוהבים
הערות
- להגשה בוערת יש להניח על העוגה שערות סבתא ולהכין בצד 3 כפות ברנדי או אלכוהול אחר שאוהבים
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
אשמח לדעת כמויות מדויקות יותר של חבילה בסקויטים לוטוס(יש כל מיני חבילות) וגם של פחית חלב מרוכז , תודה.
היי שולי, יש חבילה סטנדרטית של לוטוס – 279 גרם. בנוגע לפחית חלב מרוכז – 400 גרם
לא מחמם למרנג
מה הכוונה?
שתהיה בריאה קרין – לא גומרת לחדש ולהפתיע!
אין על קרן! והשילב שלה עם רון האלוף מושלם!