השילוש הקדוש: מרק בטטה עם חומוס ואריסה מרוקאי
מרק בשילוב משגע של בטטה כתומה עם גרגרי חומוס קריספיים וטוויסט של אריסה מרוקאית. מרק בטטה עם חומוס המשלב פחמימות וקטניות טעים בטירוף!
מרק בשילוב משגע של בטטה כתומה עם גרגרי חומוס קריספיים וטוויסט של אריסה מרוקאית. מרק בטטה עם חומוס המשלב פחמימות וקטניות טעים בטירוף!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 312.2 קק״ל 1248.6 קק״לפחמימות 37.9 גרם 151.7 גרםשומן 12.4 גרם 49.7 גרםנתרן 1176.8 מ״ג 4707.3 מ״גחלבון 8.0 גרם 32.2 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.4 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 65.1 מ״ג 260.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 676.5 מ״ג 2705.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות312
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 312.2 קק״ל 1248.6 קק״לפחמימות 37.9 גרם 151.7 גרםשומן 12.4 גרם 49.7 גרםנתרן 1176.8 מ״ג 4707.3 מ״גחלבון 8.0 גרם 32.2 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.4 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 65.1 מ״ג 260.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 676.5 מ״ג 2705.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 312 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס גרגירי חומוס יבשיםמושרה למשך לילה שלם
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
1 קופסה רסק עגבניותקופסה קטנה
-
2 כפיות אריסה
-
500 גרם בטטותקלופה ומגוררת בפומפייה גסה
-
1 1/2 ליטר מים רותחים
-
2 כפות טחינה גולמית
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מכניסים את החומוס לסיר גדול ומכסים בשפע מים.
- מוסיפים סודה לשתייה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית במשך כשעה וחצי, עד שהחומוס רך לגמרי. מסננים.
- מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את המלח, הפפריקה, רסק העגבניות והאריסה ומערבבים היטב.
- השלב זה מוסיפים את הבטטה ומערבבים. מוסיפים גם את המים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
- מוסיפים את הטחינה הגולמית ומערבבים יחד. מכסים את הסיר ושומרים בצד.
- מחממים כפית שמן זית במחבת ומקפיצים את גרגירי החומוס עד שהם מתחילים להזהיב.
- מוזגים את המרק בצלחות הגשה, מוסיפים את החומוס הקריספי ומעט עלי מיקרו ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מכניסים את החומוס לסיר גדול ומכסים בשפע מים.
- מוסיפים סודה לשתייה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית במשך כשעה וחצי, עד שהחומוס רך לגמרי. מסננים.
- מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את המלח, הפפריקה, רסק העגבניות והאריסה ומערבבים היטב.
- השלב זה מוסיפים את הבטטה ומערבבים. מוסיפים גם את המים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
- מוסיפים את הטחינה הגולמית ומערבבים יחד. מכסים את הסיר ושומרים בצד.
- מחממים כפית שמן זית במחבת ומקפיצים את גרגירי החומוס עד שהם מתחילים להזהיב.
- מוזגים את המרק בצלחות הגשה, מוסיפים את החומוס הקריספי ומעט עלי מיקרו ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן