ויטמין C: עוגת תפוזים הפוכה מרשימה וריחנית
עוגת תפוזים הפוכה עם שכבת פרוסות תפוזים מזוגגות וגרידת תפוז. עם כמות כזו של ויטמין C רק מהריח מבריאים! עוגת תפוזים הפוכה זה מה שהדוקטור רשם
עוגת תפוזים הפוכה עם שכבת פרוסות תפוזים מזוגגות וגרידת תפוז. עם כמות כזו של ויטמין C רק מהריח מבריאים! עוגת תפוזים הפוכה זה מה שהדוקטור רשם
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3235.0 קק״ל 3235.0 קק״לפחמימות 446.0 גרם 446.0 גרםשומן 141.6 גרם 141.6 גרםנתרן 521.7 מ״ג 521.7 מ״גחלבון 48.3 גרם 48.3 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 14.6 גרםשומן רווי 14.0 גרם 14.0 גרםכולסטרול 598.0 מ״ג 598.0 מ״גסידן 284.6 מ״ג 284.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 511.0 מ״ג 511.0 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות3235
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3235.0 קק״ל 3235.0 קק״לפחמימות 446.0 גרם 446.0 גרםשומן 141.6 גרם 141.6 גרםנתרן 521.7 מ״ג 521.7 מ״גחלבון 48.3 גרם 48.3 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 14.6 גרםשומן רווי 14.0 גרם 14.0 גרםכולסטרול 598.0 מ״ג 598.0 מ״גסידן 284.6 מ״ג 284.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 511.0 מ״ג 511.0 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 3235 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
2 ביצים L
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
80מ"ל או 1/3 כוס חלב 3%
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן קנולה
-
210גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית קליפת תפוז
-
קורט מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את התפוזים: פורסים את התפוזים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
- במחבת רחבה מחממים יחד את המים והסוכר, לא נוגעים עד שהסוכר נמס.
- ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את פרוסות התפוזים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
- לאחר 5 דקות הופכים את התפוזים בעזרת מלקחיים לצד השני ומבשלים 5 דקות נוספות. התפוזים אמורים להיות מזוגגים בשכבת סוכר דביקה.
- מסדרים את התפוזים המזוגגים בתוך תבנית משומנת בחמאה בחפיפה בצורת ספירלה, מהדפנות של התבנית פנימה. מניחים את התבנית בצד.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבלילה: טורפים בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, החלב והשמן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, גרידת התפוז והמלח וטורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה ללא גושים.
- יוצקים את הבלילה על התפוזים, מיישרים ואופים במשך 35-40 דקות עד שהעוגה תופחת, משחימה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש בלי פירורים.
- מוציאים את עוגת התפוזים מהתנור, מצננים במשך כ-10 דקות והופכים בזהירות לצלחת הגשה.
אופן הכנה
- מכינים את התפוזים: פורסים את התפוזים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
- במחבת רחבה מחממים יחד את המים והסוכר, לא נוגעים עד שהסוכר נמס.
- ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את פרוסות התפוזים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
- לאחר 5 דקות הופכים את התפוזים בעזרת מלקחיים לצד השני ומבשלים 5 דקות נוספות. התפוזים אמורים להיות מזוגגים בשכבת סוכר דביקה.
- מסדרים את התפוזים המזוגגים בתוך תבנית משומנת בחמאה בחפיפה בצורת ספירלה, מהדפנות של התבנית פנימה. מניחים את התבנית בצד.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבלילה: טורפים בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, החלב והשמן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, גרידת התפוז והמלח וטורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה ללא גושים.
- יוצקים את הבלילה על התפוזים, מיישרים ואופים במשך 35-40 דקות עד שהעוגה תופחת, משחימה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש בלי פירורים.
- מוציאים את עוגת התפוזים מהתנור, מצננים במשך כ-10 דקות והופכים בזהירות לצלחת הגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
את השמן אפשר להמיר בשמנת מתוקה? ואם כן כמה לשים?
היי נעה, ניתן להמיר באותה כמות והעוגה תצא קצת שונה במתכון. ספרי לנו איך יצא!