ישר למרכז השולחן: עוגת תפוזים גבוהה, חגיגית ומרשימה

עוגה שבאה בדיוק בזמן לשבירת הצום או לסופ"ש מתוק ומפנק - עוגת תפוזים מרשימה וגבוהה שמעטרים בשבבי קוקוס מתוקים
עוגה שבאה בדיוק בזמן לשבירת הצום או לסופ"ש מתוק ומפנק - עוגת תפוזים מרשימה וגבוהה שמעטרים בשבבי קוקוס מתוקים
  • בתיה שורק
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4060
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4059.8 קק״ל 4059.8 קק״ל
    פחמימות 451.8 גרם 451.8 גרם
    שומן 202.4 גרם 202.4 גרם
    נתרן 1162.6 מ״ג 1162.6 מ״ג
    חלבון 78.4 גרם 78.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרם
    שומן רווי 28.2 גרם 28.2 גרם
    כולסטרול 1519.2 מ״ג 1519.2 מ״ג
    סידן 407.6 מ״ג 407.6 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 923.9 מ״ג 923.9 מ״ג
    אבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4060
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4059.8 קק״ל 4059.8 קק״ל
    פחמימות 451.8 גרם 451.8 גרם
    שומן 202.4 גרם 202.4 גרם
    נתרן 1162.6 מ״ג 1162.6 מ״ג
    חלבון 78.4 גרם 78.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרם
    שומן רווי 28.2 גרם 28.2 גרם
    כולסטרול 1519.2 מ״ג 1519.2 מ״ג
    סידן 407.6 מ״ג 407.6 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 923.9 מ״ג 923.9 מ״ג
    אבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור

עוגות גבוהות, רכות ואווריריות זה משהו שקשה לעמוד בפניו מבלי לרצות לתת ביס בכל המרקם הספוגי והמזמין הזה. כזו בדיוק עוגת התפוזים הגבוהה הזו שמבשרת את בוא החורף ומתאימה גם לשבירת צום אחרי יום כיפור.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


עוגה

עיטור


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות (חום עליון תחתון) ומשמנים היטב את כל התבנית.
  2. מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון במהירות גבוהה את החלבונים לקצף לבנבן. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף לבן יציב אך לא נוקשה מדי.
  3. מנמיכים למהירות בינונית, מוסיפים את החלמונים ולאחר מכן את השמן בזרם דק וממשיכים לערבב. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מנמיכים למהירות הכי נמוכה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת ומקפלים לבלילה בעזרת לקקן.
  5. משמנים את התבנית ומעבירים אליה כת הבלילה. אופים כ-50 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מעבירים סכין בשולי העוגה בעודה חמה ומצננים כ-20 דקות.
  6. מניחים על התבנית צלחת גדולה והופכים את העוגה לצלחת.
  7. מפדרים אבקת סוכר ו/או שבבי קוקוס ומגישים.
עוגת תפוזים2
עוגת תפוזים מרשימה וגבוהה. צילום: בתיה שורק

הערות

  • ניתן לאפות גם בסיר פלא
  • ניתן למזוג על העוגה בעודה חמה 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Kashkosh Kashkosh

    העוגה הזות תמיד היה המנצחת

    Avatar
    Kashkosh Kashkosh

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    osnat efrati

    אם משתמשים בקמח תופח, האם גם ניתן להוסיף סודה לשתיה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אסנת, אין צורך להוסיף סודה לשתייה, בקמח התופח יש אבקת אפייה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות