זוכרים את נרגילה? זיווה גבינות מבצק קרואסון של יונית צוקרמן
איך מכינים מאפה גבינות פריך בקלי קלות? משתמשים בבצק שמרים-עלים מוכן ומתקתקים מאפה זיווה גבינות משגע לארוחת ערב זריזה וקלה להכנה
איך מכינים מאפה גבינות פריך בקלי קלות? משתמשים בבצק שמרים-עלים מוכן ומתקתקים מאפה זיווה גבינות משגע לארוחת ערב זריזה וקלה להכנה
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3577.8 קק״ל 3577.8 קק״לפחמימות 205.1 גרם 205.1 גרםשומן 253.9 גרם 253.9 גרםנתרן 4442.8 מ״ג 4442.8 מ״גחלבון 120.1 גרם 120.1 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 144.1 גרם 144.1 גרםכולסטרול 455.8 מ״ג 455.8 מ״גסידן 1646.0 מ״ג 1646.0 מ״גברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 1009.6 מ״ג 1009.6 מ״גאבץ 14.8 מ״ג 14.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות3578
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3577.8 קק״ל 3577.8 קק״לפחמימות 205.1 גרם 205.1 גרםשומן 253.9 גרם 253.9 גרםנתרן 4442.8 מ״ג 4442.8 מ״גחלבון 120.1 גרם 120.1 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 144.1 גרם 144.1 גרםכולסטרול 455.8 מ״ג 455.8 מ״גסידן 1646.0 מ״ג 1646.0 מ״גברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 1009.6 מ״ג 1009.6 מ״גאבץ 14.8 מ״ג 14.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 3578 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם בצק שמרים עלים קפוא
מילוי
-
200 גרם גבינת גאודה
-
150 גרם גבינת שמנת
-
150 גרם גבינת פטה 5%
תוספות
-
1/2 חבילה פטריות שמפיניון
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מגרדים את גבינת הגאודה בפומפייה. טורפים את הביצה בקערה קטנה.
- מחלקים את הבצק ל-6 מלבנים בעזרת סכין.
- מערבבים בקערה את כל רכיבי המילוי לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לשק זילוף וחותכים בקצהו חתך זילוף רחב.
- מזלפים פס גבינות במרכז כל מלבן, נמנעים מזילוף בקצוות. אם רוצים להוסיף את התוספות, מפזרים אותן מעל.
- מקפלים את הבצק לאורך וסוגרים היטב את הקצוות בלחיצה עם מזלג.
- יוצרים צורה של חצי עיגול ממלבן הבצק על ידי קירוב הקצוות זה לזה.
- מברישים את פני הבצק בביצה ומפזרים את השומשום. מניחים על התבנית ואופים עד להזהבה, בערך 25 דקות.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מגרדים את גבינת הגאודה בפומפייה. טורפים את הביצה בקערה קטנה.
- מחלקים את הבצק ל-6 מלבנים בעזרת סכין.
- מערבבים בקערה את כל רכיבי המילוי לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לשק זילוף וחותכים בקצהו חתך זילוף רחב.
- מזלפים פס גבינות במרכז כל מלבן, נמנעים מזילוף בקצוות. אם רוצים להוסיף את התוספות, מפזרים אותן מעל.
- מקפלים את הבצק לאורך וסוגרים היטב את הקצוות בלחיצה עם מזלג.
- יוצרים צורה של חצי עיגול ממלבן הבצק על ידי קירוב הקצוות זה לזה.
- מברישים את פני הבצק בביצה ומפזרים את השומשום. מניחים על התבנית ואופים עד להזהבה, בערך 25 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
אין כמו נרגילה של פעם
האם מדובר בבצק עלים שמרים למאפים מתוקים? או שיש גם למאפים מלוחים?
אפשר להבא להפחית בכמות המלח בהתאם לטעם. משמח לקרוא שיצא טעים! נראה מעולה