חגיגית לשבועות: עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב
עוגת גבינה אפויה שהיא לא רק מרשימה, אלא גם טעימה בטירוף! עוגת גבינה אפויה עם בסיס עוגיות, ריבת חלב מתוקה וקצפת, בדיוק בזמן לשבועות
עוגת גבינה אפויה שהיא לא רק מרשימה, אלא גם טעימה בטירוף! עוגת גבינה אפויה עם בסיס עוגיות, ריבת חלב מתוקה וקצפת, בדיוק בזמן לשבועות
- עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8778.8 קק״ל 8778.8 קק״לפחמימות 677.1 גרם 677.1 גרםשומן 624.2 גרם 624.2 גרםנתרן 7743.2 מ״ג 7743.2 מ״גחלבון 128.8 גרם 128.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 379.7 גרם 379.7 גרםכולסטרול 1948.2 מ״ג 1948.2 מ״גסידן 1587.0 מ״ג 1587.0 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 7365.2 מ״ג 7365.2 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל 9 שעות
-
קלוריות8779
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8778.8 קק״ל 8778.8 קק״לפחמימות 677.1 גרם 677.1 גרםשומן 624.2 גרם 624.2 גרםנתרן 7743.2 מ״ג 7743.2 מ״גחלבון 128.8 גרם 128.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 379.7 גרם 379.7 גרםכולסטרול 1948.2 מ״ג 1948.2 מ״גסידן 1587.0 מ״ג 1587.0 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 7365.2 מ״ג 7365.2 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 9 שעות | קלוריות 8779 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
400 גרם פתי בר ונילטחון
-
200 גרם חמאהמומסת
בלילה
-
700 גרם גבינת שמנת16% שומן ומעלה
-
250 גרם גבינה לבנה 9%
-
250 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
4 ביצים M
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כפית מחית וניל
-
3 כפות גדושות ריבת חלב
קישוט
-
1/2 צנצנת ריבת חלב
קצפת
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות מצב סטטי (חום עליון תחתון).
- מכינים את הבסיס: בקערה מערבבים את העוגיות הטחונות עם החמאה המומסת.
- מניחים בתבנית נייר אפייה עגול של הנמל.
- מעבירים את העוגיות עם החמאה אל התבנית ומשטחים בעזרת כף גם את תחתית התבנית וגם את הדפנות. לקראת הסוף ניתן להיעזר בכוס כדי להדק הכל.
- מכינים את הבלילה: בקערה מניחים גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר, מחית וניל וריבת חלב.
- טורפים הכל עד לקבלת בלילה חלקה, ניתן גם לטרוף עם מיקסר ידני.
- מוזגים בזהירות את בלילת העוגה אל התבנית עם בסיס העוגיות, משטחים עם כף ומכניסים לאפייה של 60 עד 70 דקות או עד שהעוגה יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.
- מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ לצינון כשעה.
- לאחר שעה של צינון ממיסים את ריבת החלב לקישוט במיקרוגל ומוזגים על העוגה בזהירות. משטחים עם פלטה כך שכל החלק העליון יהיה עם ציפוי ריבת חלב.
- מעבירים את העוגה לקירור והתייצבות למשך הלילה (לפחות 6 שעות).
- מכינים את הקצפת: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, פודינג וניל וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוציאים את העוגה מקירור, מזלפים קצפת במסגרת העוגה ומגישים.
- העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה במשך כ-4 ימים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות מצב סטטי (חום עליון תחתון).
- מכינים את הבסיס: בקערה מערבבים את העוגיות הטחונות עם החמאה המומסת.
- מניחים בתבנית נייר אפייה עגול של הנמל.
- מעבירים את העוגיות עם החמאה אל התבנית ומשטחים בעזרת כף גם את תחתית התבנית וגם את הדפנות. לקראת הסוף ניתן להיעזר בכוס כדי להדק הכל.
- מכינים את הבלילה: בקערה מניחים גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר, מחית וניל וריבת חלב.
- טורפים הכל עד לקבלת בלילה חלקה, ניתן גם לטרוף עם מיקסר ידני.
- מוזגים בזהירות את בלילת העוגה אל התבנית עם בסיס העוגיות, משטחים עם כף ומכניסים לאפייה של 60 עד 70 דקות או עד שהעוגה יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.
- מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ לצינון כשעה.
- לאחר שעה של צינון ממיסים את ריבת החלב לקישוט במיקרוגל ומוזגים על העוגה בזהירות. משטחים עם פלטה כך שכל החלק העליון יהיה עם ציפוי ריבת חלב.
- מעבירים את העוגה לקירור והתייצבות למשך הלילה (לפחות 6 שעות).
- מכינים את הקצפת: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, פודינג וניל וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוציאים את העוגה מקירור, מזלפים קצפת במסגרת העוגה ומגישים.
- העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה במשך כ-4 ימים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
היי האם באינגליש קייק מן אפיה דומה?
מעוניינת לשנות את תחתית העוגה ללא גלוטן, אשמח למתכון כמו תחתית אחרת.תודה..
הי מירי. אפשר לאפות את התחתית בצוה של בצק פריך ללא גלוטן, בשימוש בקמח שקדים או קמח ללא גלוטן אחר.