חומוס עם פטריות כמו במסעדות
רוצים להכין בבית חומוס עם פטריות כמו במסעדות אבל חוששים מבישול ארוך של שעות? מתכון לחומוס ביתי משגע וטעים שמכינים בזריזות ובקלות
רוצים להכין בבית חומוס עם פטריות כמו במסעדות אבל חוששים מבישול ארוך של שעות? מתכון לחומוס ביתי משגע וטעים שמכינים בזריזות ובקלות
- Ninja
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 260.3 קק״ל 1561.7 קק״לפחמימות 10.5 גרם 63.2 גרםשומן 21.5 גרם 129.2 גרםנתרן 836.1 מ״ג 5016.8 מ״גחלבון 6.2 גרם 37.3 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.5 גרםשומן רווי 4.6 גרם 27.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.2 מ״ג 355.3 מ״גברזל 3.8 מ״ג 22.9 מ״גאשלגן 185.1 מ״ג 1110.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות260
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 260.3 קק״ל 1561.7 קק״לפחמימות 10.5 גרם 63.2 גרםשומן 21.5 גרם 129.2 גרםנתרן 836.1 מ״ג 5016.8 מ״גחלבון 6.2 גרם 37.3 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.5 גרםשומן רווי 4.6 גרם 27.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.2 מ״ג 355.3 מ״גברזל 3.8 מ״ג 22.9 מ״גאשלגן 185.1 מ״ג 1110.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 260 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס
-
1 ק"ג גרגירי חומוס יבשיםמושרים לילה בהרבה מים
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כמון טחון
פטריות
-
3 כפות שמן קנולה
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
1 כף אבקת מרק פטריות
-
1/2 כוס מים רותחים
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- בסיר הקרמי שמים גרגירי חומוס שהושרו למשך הלילה ומים עד כפול כיסוי הגרגירים. מתבלים במלח, סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה- SEAL סגור.
- מפעילים במצב HIGH ל-30 דקות ובודקים אם גרגירי החומוס רכים מאוד. מסננים מנוזלים אבל משאירים אותם בצד.
- טוחנים בבלנדר נינג’ה את גרגירי החומוס ביחד עם מיץ לימון, טחינה ותבלינים. מוסיפים ממי הבישול עד שמגיעים לסמיכות שאוהבים והחומוס חלק לגמרי. מומלץ להשאיר 1/2 כוס גרגירי חומוס להגשה מעל ולא לטחון אותם.
- פורסים את הבצל רצועות ואת הפטריות לפרוסות די עבות.
- בסיר הקרמי שמים 3 כפות שמן זית ואת הבצל, סוגרים את המכסה, מזיזים את הסליידר למצב טיגון באוויר / בישול, בוחרים בתכנית טיגון באויר חם ומפעילים ל-10 דקות. מערבבים מדי פעם עד שהבצל רך.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ומפעילים לעוד 10 דקות. מערבבים וטועמים אם צריך לתקן תיבול.
- מגישים עם החומוס.
אופן הכנה
- בסיר הקרמי שמים גרגירי חומוס שהושרו למשך הלילה ומים עד כפול כיסוי הגרגירים. מתבלים במלח, סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה- SEAL סגור.
- מפעילים במצב HIGH ל-30 דקות ובודקים אם גרגירי החומוס רכים מאוד. מסננים מנוזלים אבל משאירים אותם בצד.
- טוחנים בבלנדר נינג’ה את גרגירי החומוס ביחד עם מיץ לימון, טחינה ותבלינים. מוסיפים ממי הבישול עד שמגיעים לסמיכות שאוהבים והחומוס חלק לגמרי. מומלץ להשאיר 1/2 כוס גרגירי חומוס להגשה מעל ולא לטחון אותם.
- פורסים את הבצל רצועות ואת הפטריות לפרוסות די עבות.
- בסיר הקרמי שמים 3 כפות שמן זית ואת הבצל, סוגרים את המכסה, מזיזים את הסליידר למצב טיגון באוויר / בישול, בוחרים בתכנית טיגון באויר חם ומפעילים ל-10 דקות. מערבבים מדי פעם עד שהבצל רך.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ומפעילים לעוד 10 דקות. מערבבים וטועמים אם צריך לתקן תיבול.
- מגישים עם החומוס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
- ארוחה זולה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- העיקר הבריאות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים מכל העדות
- מתכונים צמחוניים
- נינג'ה בעשר דקות
- נינג'ה סמארט-ליד
- עולם ה- NINJA
- פיקניק
- צמחוני וטבעוני
- קטניות וחיטה
- רטבים וממרחים
- תבשילים ביתיים
- תוספות