טאקו מקסיקני עם עוף מפורק, סלט עגבניות וגוואקמולי

ארוחה מקסיקנית משוגעת ומשגעת בתוך טורטייה! טאקו עם עוף מפורק ועסיסי שמגישים עם ממרח גוואקמולה וסלסלת עגבניות
ארוחה מקסיקנית משוגעת ומשגעת בתוך טורטייה! טאקו עם עוף מפורק ועסיסי שמגישים עם ממרח גוואקמולה וסלסלת עגבניות
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    201
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 200.5 קק״ל 2406.3 קק״ל
    פחמימות 28.2 גרם 338.2 גרם
    שומן 12.4 גרם 148.3 גרם
    נתרן 32569.5 מ״ג 390834.1 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 52.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 59.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 19.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 113.7 מ״ג 1364.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 15.0 מ״ג
    אשלגן 336.9 מ״ג 4042.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    201
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 200.5 קק״ל 2406.3 קק״ל
    פחמימות 28.2 גרם 338.2 גרם
    שומן 12.4 גרם 148.3 גרם
    נתרן 32569.5 מ״ג 390834.1 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 52.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 59.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 19.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 113.7 מ״ג 1364.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 15.0 מ״ג
    אשלגן 336.9 מ״ג 4042.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור

תראו כמה קל להכין בבית ארוחה מושלמת בסגנון מקסיקני! פטנט להכנה ביתית של טאקוס זריזים מטורטיות ממולאים בעוף מפורק, גוואקמולה, סלט רענן וחריף ועשבי תיבול. ביס כל כך מגרה וטעים שלא תוכלו להפסיק לזלול.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
כריכים
קובי אדרי
X

16 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

רוטב

טורטיות

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את העוף: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. מפזרים את המלח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים במרכזה את העוף (עדיף בלי שיגע במלח), מורחים אותו בשמן זית, מוזגים מזיגה איטית חצי כוס מים על כל המלח ומכניסים את התבנית לתנור לאפייה של שעה. מוציאים (להכנת המנה נשתמש רק בחזה העוף שתמיד נשאר). לא מכבים את התנור.
  3. מכינים את הטורטיות: קורצים מהטורטיות עיגולים בעזרת רינג בגודל רצוי. מניחים אותם ברשת של התנור בצורת קיפול בין הברזלים של הרשת, מתיזים שמן זית ואופים כ-10 דקות להשחמה ומרקם פריך.
  4. מפוררים את חזה העוף לרצועות.
  5. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף כחצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העוף, רוטב הסויה, הסרירצ׳ה ושמן השומשום ומערבבים. מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים.
  6. מרכיבים את הטאקו: מורחים בטורטייה מעט מהגוואקמולה, מניחים עלה חסה טרי, חופן יפה של העוף המפורק, מעט מסלט העגבניות, קצת צ’ילי וקצת צנונית ומגישים.
טאקוס עוף מפורק
טאקו עם עוף מפורק. צילום: קובי אדרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    efrat cohen

    אני כבר פעם שלישית מכינה את המתכון, וכל פעם יש מחמאות.

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה יופי! תמשיכי להכין אותו ותמשיכי לקצור מחמאות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות