טארט בצק עלים עם ריקוטה ועגבניות שרי
טארט בצק עלים במנות אישיות עם מלית של ריקוטה, עגבניות שרי וטפנד זיתים שמכינים לבד בבית. מתכון מעולה למנות מרשימות בזמן קצר.
טארט בצק עלים במנות אישיות עם מלית של ריקוטה, עגבניות שרי וטפנד זיתים שמכינים לבד בבית. מתכון מעולה למנות מרשימות בזמן קצר.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 516.6 קק״ל 4133.0 קק״לפחמימות 338.0 גרם 2704.2 גרםשומן 36.8 גרם 294.4 גרםנתרן 350.8 מ״ג 2806.4 מ״גחלבון 9.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.6 גרםשומן רווי 12.7 גרם 101.5 גרםכולסטרול 23.7 מ״ג 189.4 מ״גסידן 181.2 מ״ג 1449.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 166.2 מ״ג 1329.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות517
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 516.6 קק״ל 4133.0 קק״לפחמימות 338.0 גרם 2704.2 גרםשומן 36.8 גרם 294.4 גרםנתרן 350.8 מ״ג 2806.4 מ״גחלבון 9.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.6 גרםשומן רווי 12.7 גרם 101.5 גרםכולסטרול 23.7 מ״ג 189.4 מ״גסידן 181.2 מ״ג 1449.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 166.2 מ״ג 1329.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 517 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
טפנד זיתים
-
1 כוס זיתי קלמטהמגולענים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית שטוחה חרדל דיז’ון
-
1 שן שוםכתושה
-
3 פילה אנשובי
-
4 עלי בזיליקום
-
5 עלי אורגנו טרי
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
טארטים
-
750 גרם בצק עליםמופשר לפי הוראות היצרן
-
30 עגבניות שרי בינוניות
מלית
-
1קופסה או 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1/3 כוס טפנד זיתים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הטפאנד: מרסקים במעבד מזון את כל חומרי הטפאנד למחית חלקה. שומרים במקרר עד שבוע.
- מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין יום מראש ולשמור מכוסה במקרר.
- מכינים את הטארטים: מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 12 ס”מ בעזרת צלחת או חותכן עוגיות ומניחים בתבניות.
- מסמנים בעדינות (מבלי לחרוץ) שוליים ברוחב 1 ס”מ בעזרת סכין או חותכן בקוטר קטן בס”מ מקוטר הטארט.
- חוצים את עגבניות השרי.
- מורחים את המלית על הבצק, מלבד השוליים ומסדרים מעל את חצאי העגבניות כשצידן החתוך כלפי מעלה.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את שולי הבצק במעט חלמון ביצה טרוף עם כפית חלב.
- אופים כ-25 דקות
אופן הכנה
- מכינים את הטפאנד: מרסקים במעבד מזון את כל חומרי הטפאנד למחית חלקה. שומרים במקרר עד שבוע.
- מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין יום מראש ולשמור מכוסה במקרר.
- מכינים את הטארטים: מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 12 ס”מ בעזרת צלחת או חותכן עוגיות ומניחים בתבניות.
- מסמנים בעדינות (מבלי לחרוץ) שוליים ברוחב 1 ס”מ בעזרת סכין או חותכן בקוטר קטן בס”מ מקוטר הטארט.
- חוצים את עגבניות השרי.
- מורחים את המלית על הבצק, מלבד השוליים ומסדרים מעל את חצאי העגבניות כשצידן החתוך כלפי מעלה.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את שולי הבצק במעט חלמון ביצה טרוף עם כפית חלב.
- אופים כ-25 דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן