קסמים עם כוסמת – טורטיית כוסמת ירוקה לארוחת ערב בריאה וטעימה
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 28.3 קק״ל 170.0 קק״לפחמימות 3.8 גרם 22.9 גרםשומן 1.0 גרם 6.2 גרםנתרן 319.2 מ״ג 1915.3 מ״גחלבון 0.7 גרם 4.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.6 מ״ג 51.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 18.8 מ״ג 112.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות28
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 28.3 קק״ל 170.0 קק״לפחמימות 3.8 גרם 22.9 גרםשומן 1.0 גרם 6.2 גרםנתרן 319.2 מ״ג 1915.3 מ״גחלבון 0.7 גרם 4.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.6 מ״ג 51.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 18.8 מ״ג 112.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״גסגור
כוסמת היא אחד המאכלים הכי לא פופולריים שאני מכירה. רוב האנשים חושבים על כוסמת, ומיד חושבים על הריח האופייני והטעם החזק של הכוסמת הקלויה, החומה.
לי אין שום דבר נגד כוסמת. אני אפילו מחבבת אותה, גם בגרסה הקלויה ועוד יותר בגרסה הטבעית. אולי אלה השורשים הרוסיים שלי, והעובדה שגדלתי על כוסמת (ומודה שלא אהבתי את זה כילדה) ששמרו לה מקום חם בלב שלי.
גם אם אתם אוהבים / לא אוהבים / אדישים לכוסמת – תשכחו את מה שחשבתם עליה עד היום, ובואו תכירו אותה מחדש: כוסמת ירוקה.
כוסמת ירוקה היא כוסמת טבעית, לא קלויה, בניגוד לחומה. אין לה ריח והטעם שלה מאוד עדין ולא משתלט. יש בה המון סיבים תזונתיים ומינרלים (כמו ברזל), היא מכילה חלבון מלא איכותי, והיא גם נטולת גלוטן. חוץ מזה, היא מתבשלת ב-8 דקות!
אז איך אפשר שלא לאהוב אותה?
אני מכינה ממנה תבשילים, קינוחים, דייסה, פנקייקים, והמון סוגים של טורטיות – בכל פעם בטעם אחר. בגלל שהכוסמת כל כך עדינה בטעם שלה, היא מקבלת באהבה טעמים אחרים, ומשתלבת איתם בצורה מושלמת.
במתכון הזה הוספתי לבלילה שפע של עלים ירוקים, שנותנים טעם פרשי וגם מעלימים לגמרי כל זכר לטעם של כוסמת, במיוחד בשביל הסקפטיים שביניכם. אתם מוזמנים לגוון בסוגי העלים שאתם מוסיפים.
מומלץ להשרות את הכוסמת לכ-4 שעות מראש, וגם אם יש לכם רק שעה – אל תוותרו על ההשריה. ועוד יותר מומלץ להנביט אותה. היא נובטת בקלות ובמהירות, וההנבטה מרככת אותה, והופכת את הערכים התזונתיים לזמינים יותר עבורנו במאות אחוזים.
פשוט מסננים את הכוסמת ממי ההשריה ומשאירים אותה במסננת מעל קערה (בשביל טפטופי המים), מכסים ומניחים על השיש, לא בשמש ישירה, למשך 24 שעות. דואגים שהכוסמת תישאר לחה ומערבבים פעם-פעמיים ביממה. לאחר כ-24 שעות יצא נבט קטן. זה מספיק ואין צורך להמשיך לגדל את הנבט.
צילום: תמר שורצברד
מרכיבים 6 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 28 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס כוסמת ירוקהמונבטת
-
2 כוסות מיםפחות או יותר בהתאם למתכון
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/3 צרור כוסברהעלים וגבעולים
-
2 כפיות ממרח פסטואו חופן עלי בזיליקום טריים
אופן הכנה
- מכניסים את הכוסמת לבלנדר. יוצקים מים עד לגובה של ס”מ אחד מעל גובה הכוסמת. מוסיפים את יתר המרכיבים. טוחנים לבלילה חלקה ואחידה. הבלילה צריכה להיות בסמיכות של בלילת פנקייק.
- מחממים מחבת נון סטיק טובה על אש בינונית-גבוהה, ללא שמן.
- בעזרת מצקת מתכת יוצקים מצקת אחת מהבלילה ומיד מפזרים אותה בעזרת גב המצקת בעיגולים על פני כל המחבת, לשכבה דקה ואחידה. אם המחבת חמה מספיק - אתם אמורים לשמוע צליל צריבה ברגע שהבלילה תיגע במחבת. זה אומר שהמחבת בטמפרטורה הנכונה.
- לאחר 2-3 דקות יווצרו בועות, הבלילה מתייצבת, והקצוות של הטורטיה מתחילים להתרומם.
- הופכים וקולים את הטורטיה מצידה השני במשך דקה נוספת. מוציאים אותה מהמחבת.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
- ממלאים בממרחים שאוהבים, אבוקדו, ירקות, מגלגלים ואוכלים.
אופן הכנה
- מכניסים את הכוסמת לבלנדר. יוצקים מים עד לגובה של ס”מ אחד מעל גובה הכוסמת. מוסיפים את יתר המרכיבים. טוחנים לבלילה חלקה ואחידה. הבלילה צריכה להיות בסמיכות של בלילת פנקייק.
- מחממים מחבת נון סטיק טובה על אש בינונית-גבוהה, ללא שמן.
- בעזרת מצקת מתכת יוצקים מצקת אחת מהבלילה ומיד מפזרים אותה בעזרת גב המצקת בעיגולים על פני כל המחבת, לשכבה דקה ואחידה. אם המחבת חמה מספיק - אתם אמורים לשמוע צליל צריבה ברגע שהבלילה תיגע במחבת. זה אומר שהמחבת בטמפרטורה הנכונה.
- לאחר 2-3 דקות יווצרו בועות, הבלילה מתייצבת, והקצוות של הטורטיה מתחילים להתרומם.
- הופכים וקולים את הטורטיה מצידה השני במשך דקה נוספת. מוציאים אותה מהמחבת.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
- ממלאים בממרחים שאוהבים, אבוקדו, ירקות, מגלגלים ואוכלים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
כמה גרם פחמימות יש בטורטיה אחת של כוסמת ירוקה?
כמעט 4 גרם פחמימה (אם החלוקה היא ל-6 טורטיות)
יצא מאוד טעים, אבל זו לא טורטיה..
האם צריך להשרות קודם
לא, צריך להנביט