יונית צוקרמן וקרין גורן מכינות עוגת גבינה אפויה עם אפרסקים
יונית צוקרמן במתכון לעוגת גבינה עשירה, עם בצק פריך וחצאי אפרסקים שמשדרגים את העוגה האהובה בטעמי פרי חמצמצים ובמראה אביבי וחגיגי
יונית צוקרמן במתכון לעוגת גבינה עשירה, עם בצק פריך וחצאי אפרסקים שמשדרגים את העוגה האהובה בטעמי פרי חמצמצים ובמראה אביבי וחגיגי
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 823.2 קק״ל 6585.6 קק״לפחמימות 94.3 גרם 754.4 גרםשומן 38.9 גרם 311.1 גרםנתרן 417.2 מ״ג 3337.2 מ״גחלבון 21.7 גרם 173.5 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 18.8 גרםשומן רווי 15.3 גרם 122.8 גרםכולסטרול 263.7 מ״ג 2109.9 מ״גסידן 205.9 מ״ג 1646.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 1456.0 מ״ג 11647.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 17.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות823
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 823.2 קק״ל 6585.6 קק״לפחמימות 94.3 גרם 754.4 גרםשומן 38.9 גרם 311.1 גרםנתרן 417.2 מ״ג 3337.2 מ״גחלבון 21.7 גרם 173.5 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 18.8 גרםשומן רווי 15.3 גרם 122.8 גרםכולסטרול 263.7 מ״ג 2109.9 מ״גסידן 205.9 מ״ג 1646.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 1456.0 מ״ג 11647.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 17.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 823 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית בצק פריך
-
100 גרם חמאה קרה
-
1/4 כוס סוכר וניל
-
2 חלמונים Lיש לשמור את החלבונים
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
בלילה
-
4 ביצים L
-
2 חלבונים Lשנותרו מהכנת הבצק
-
1 כוס סוכר לבן
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
2 גביעי שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות קורנפלור
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות קליפת לימוןלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט החלמונים. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
- מרדדים את הבצק על תחתית התבנית (שומרים את שאריות הבצק ליצירת פירורים שמפזרים בסוף על העוגה או מערבבים את מרכיבי השטוריזל כפי שהם מפורטים במתכון - לשיקולכם). מרססים את שולי התבנית במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
- מכינים את מילוי הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 2 החלבונים שנותרו מהבצק. מוסיפים את הסוכר, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
- שופכים את הבלילה לתבנית (מעל הבצק) מסדרים מעל את חצאי האפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ומפזרים את הפירורים מעל.
- מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
- כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט החלמונים. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
- מרדדים את הבצק על תחתית התבנית (שומרים את שאריות הבצק ליצירת פירורים שמפזרים בסוף על העוגה או מערבבים את מרכיבי השטוריזל כפי שהם מפורטים במתכון - לשיקולכם). מרססים את שולי התבנית במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
- מכינים את מילוי הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 2 החלבונים שנותרו מהבצק. מוסיפים את הסוכר, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
- שופכים את הבלילה לתבנית (מעל הבצק) מסדרים מעל את חצאי האפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ומפזרים את הפירורים מעל.
- מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
- כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (49)
יש לכם טעות בהכנת השטרויזל, לא כתבתם עליו כלום. אם תקראו את המתכון תראו שלתחתית הבצק יש מרכיבים אחרים מהשטרויזל,
היי סמדר, הוספנו כעת באופן ההכנה. אפשר להשתמש בתחתית או להכין שטרויזל ייעודי. תודה רבה על עירור תשומת הלב