במטבח של מירי רקע
במטבח של מירי דסקטופ

כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי עשיר ממטבחה של מירי

מרק סמיך ומזין עם חומוס, עדשים וירקות, אחד הפופולריים ביותר במטבח המרוקאי. הוא ממלא את הגוף באנרגיה והמתכון שלו עובר מדור לדור
מרק סמיך ומזין עם חומוס, עדשים וירקות, אחד הפופולריים ביותר במטבח המרוקאי. הוא ממלא את הגוף באנרגיה והמתכון שלו עובר מדור לדור
  • מירי כהן
שמרו
כשר
131 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    552
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 551.5 קק״ל 2757.5 קק״ל
    פחמימות 80.5 גרם 402.3 גרם
    שומן 14.6 גרם 73.1 גרם
    נתרן 670.3 מ״ג 3351.7 מ״ג
    חלבון 27.1 גרם 135.7 גרם
    סיבים תזונתיים 29.1 גרם 145.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 139.6 מ״ג 698.0 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 46.4 מ״ג
    אשלגן 1256.8 מ״ג 6283.8 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 18.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    552
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 551.5 קק״ל 2757.5 קק״ל
    פחמימות 80.5 גרם 402.3 גרם
    שומן 14.6 גרם 73.1 גרם
    נתרן 670.3 מ״ג 3351.7 מ״ג
    חלבון 27.1 גרם 135.7 גרם
    סיבים תזונתיים 29.1 גרם 145.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 139.6 מ״ג 698.0 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 46.4 מ״ג
    אשלגן 1256.8 מ״ג 6283.8 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 18.1 מ״ג
    סגור

אמא שלי למדה מסבתא להכין את המרק הזה, ודאגה ללמד גם אותי. מרק חרירה מרוקאי משביע, מפנק וחגיגי שנהוג להגיש בארוחה מפסקת או במוצאי יום כיפור – הוא סמיך, עשיר, מזין וממלא את הגוף באנרגיה וכוח ועושה זאת גם בימים רגילים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
מירי כהן
X

131 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל ובמעבד מזון, קוצצים את הירוקים.
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את עלי הסלרי ועשבי התיבול ומערבבים.
  3. מגרדים את העגבניות, מוסיפים אותן לסיר ומערבבים. מוסיפים את החומוס והעדשים, מתבלים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
  5. מוסיפים את האטריות ומבשלים 10 דקות נוספות.
  6. מערבבים את הקמח במים עד שאין גושים, ומוסיפים את התערובת לסיר בהדרגה תוך ערבוב.
  7. מביאים לרתיחה (המרק אמור להסמיך) ומכבים את האש.
  8. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם (אפשר לסיר או לכל אחד בצלחת) ומגישים מיד, עם פטרוזיליה מפוזרת וחצי לימון בצד.
כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי I צילום: אלון מסיקה
כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי I צילום: אלון מסיקה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי עשיר ממטבחה של מירי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (21)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ענת, כן ניתן להקפיא

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות