כנפיים ופוטטוס עם רטבים מושלמים
ארוחת הצהריים האולטימטיבית לילדים - כנפיים ופוטטוס פריכים. ארוחה שלמה בטעמים מתקתקים של צ'ילי מתוק עם קיק של פפריקה מעושנת - ללקק את האצבעות
ארוחת הצהריים האולטימטיבית לילדים - כנפיים ופוטטוס פריכים. ארוחה שלמה בטעמים מתקתקים של צ'ילי מתוק עם קיק של פפריקה מעושנת - ללקק את האצבעות
- איתי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1176.1 קק״ל 5880.4 קק״לפחמימות 111.6 גרם 557.9 גרםסוכר 7.1 גרם 35.5 גרםשומן 50.1 גרם 250.6 גרםנתרן 2544.3 מ״ג 12721.3 מ״גחלבון 60.7 גרם 303.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 6.6 גרםשומן רווי 14.0 גרם 69.8 גרםכולסטרול 339.9 מ״ג 1699.4 מ״גסידן 52.8 מ״ג 264.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 626.2 מ״ג 3131.2 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 18.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות1176
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1176.1 קק״ל 5880.4 קק״לפחמימות 111.6 גרם 557.9 גרםסוכר 7.1 גרם 35.5 גרםשומן 50.1 גרם 250.6 גרםנתרן 2544.3 מ״ג 12721.3 מ״גחלבון 60.7 גרם 303.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 6.6 גרםשומן רווי 14.0 גרם 69.8 גרםכולסטרול 339.9 מ״ג 1699.4 מ״גסידן 52.8 מ״ג 264.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 626.2 מ״ג 3131.2 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 18.7 מ״גסגור
לפני כמה שנים ישבנו אני ואשתי על הספה ב9 בערב, שליח דפק בדלת והגיע משלוח. הילדים קפצו מהמיטות כהרגלם וראו כנפיים בצ’ילי ופוטטוס – אפשר לטעום?!
אשתי צעקה “תחזרו למיטות!” אבל עבדכם הנאמן אמר להם “תטעמו”, הם טעמו וביקשו שאכין להם, ואכן זה מה שקרה. מאז כמעט כל חודש אני מדליק את הגריל ומכין להם את הארוחה הזאת. הם תמיד בציפייה, אז קבלו מתכון מושחת וטעים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 1176 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
פוטטוס
-
10 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1/2 כפית מלח דק
טיגון
-
לטיגון עמוק
רוטב לפוטטוס
-
5 כפות מיונזהלמנ'ס
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 חופן עיריתקצוצה
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1/4 כוס מיץ לימוןמיץ מחצי לימון
כנפיים
-
1 1/2 ק"ג כנפי עוףחצויות
-
1 1/2 כוסות רוטב צ’ילי מתוק
אופן הכנה
- מכינים את הפוטטוס: חוצים את תפוחי האדמה לחצי ואז את החצי חוצים לסירה ומעבירים לקערת מים קרים לשעה.
- מסננים ועוטפים במגבת לייבוש.
- מחממים שמן בסיר עמוק על חום בינוני ומטגנים את הפוטטו, עד שהם רכים אך לא שחומים, בערך 7 דקות כל פעם.
- מעבירים למסננת.
- מטגנים פעם שנייה על אש קצת יותר גבוהה, 160 מעלות ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הפפריקה המעושנת והמלח ומערבבים.
- מכינים את הרוטב לפוטטוס: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
- מכינים את הכנפיים: שמים את הכנפיים על גריל חם במשך 6 דקות מכל צד עד שהצדדים מוכנים ועשויים.
- שמים את רוטב הצ’ילי המתוק בווק, סיר או מחבת ומניחים על הגריל. כאשר הרוטב מתחיל להתחמם מעבירים את הכנפיים פנימה ומקפיצים.
- מגישם עם עירית קצוצה לצד הפוטטוס והרוטב לפוטטוס. בתיאבון.
אופן הכנה
- מכינים את הפוטטוס: חוצים את תפוחי האדמה לחצי ואז את החצי חוצים לסירה ומעבירים לקערת מים קרים לשעה.
- מסננים ועוטפים במגבת לייבוש.
- מחממים שמן בסיר עמוק על חום בינוני ומטגנים את הפוטטו, עד שהם רכים אך לא שחומים, בערך 7 דקות כל פעם.
- מעבירים למסננת.
- מטגנים פעם שנייה על אש קצת יותר גבוהה, 160 מעלות ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הפפריקה המעושנת והמלח ומערבבים.
- מכינים את הרוטב לפוטטוס: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
- מכינים את הכנפיים: שמים את הכנפיים על גריל חם במשך 6 דקות מכל צד עד שהצדדים מוכנים ועשויים.
- שמים את רוטב הצ’ילי המתוק בווק, סיר או מחבת ומניחים על הגריל. כאשר הרוטב מתחיל להתחמם מעבירים את הכנפיים פנימה ומקפיצים.
- מגישם עם עירית קצוצה לצד הפוטטוס והרוטב לפוטטוס. בתיאבון.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן