עוף עם ברוקולי וגזרים ברוטב שום ודבש
מנה צבעונית יפהפיה בגווני ירוק וכתום. כרעי עוף עם ברוקולי וגזר ברוטב שום ודבש מתקתק, שאופים בתנור ומקבלים מנה מושלמת של חלבון וירקות
מנה צבעונית יפהפיה בגווני ירוק וכתום. כרעי עוף עם ברוקולי וגזר ברוטב שום ודבש מתקתק, שאופים בתנור ומקבלים מנה מושלמת של חלבון וירקות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 211.5 קק״ל 1057.4 קק״לפחמימות 42.9 גרם 214.7 גרםסוכר 32.6 גרם 163.2 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 114.7 מ״ג 573.4 מ״גחלבון 5.6 גרם 28.2 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 15.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 35.9 מ״ג 179.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.6 מ״גאשלגן 348.2 מ״ג 1740.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות212
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 211.5 קק״ל 1057.4 קק״לפחמימות 42.9 גרם 214.7 גרםסוכר 32.6 גרם 163.2 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 114.7 מ״ג 573.4 מ״גחלבון 5.6 גרם 28.2 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 15.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 35.9 מ״ג 179.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.6 מ״גאשלגן 348.2 מ״ג 1740.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 212 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 כרעי עוף בינוניים
-
4 גזרים בינונייםקלופים ופרוסים לטבעות
-
1 צנצנת רוטב לבישול שום ודבש קנור
-
2 ראשי ברוקולימפורקים לפרחים
-
טיפה שמן זית
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את העוף והגזר, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב במשך כמה דקות עד שכל תכולת הקערה מכוסה ברוטב.
- מעבירים להשרייה של 30 דקות במקרר או אפשר להמשיך להכין מיד.
- מסדרים את העוף בצד אחד של התבנית ומשטחים בצד השני את הגזרים.
- יוצקים מעל את שאריות הרוטב (שומרים כמה כפות בצד).
- צולים בתנור במשך 15 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים את הגזרים ומפזרים את הברוקולי בין הגזרים והעוף.
- יוצקים את הרוטב ששמרנו בצד, מזלפים מעט שמן זית, מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
- אופים שוב בתנור במשך 20 דקות נוספות, או עד שהעוף מוכן והגזרים רכים.
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את העוף והגזר, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב במשך כמה דקות עד שכל תכולת הקערה מכוסה ברוטב.
- מעבירים להשרייה של 30 דקות במקרר או אפשר להמשיך להכין מיד.
- מסדרים את העוף בצד אחד של התבנית ומשטחים בצד השני את הגזרים.
- יוצקים מעל את שאריות הרוטב (שומרים כמה כפות בצד).
- צולים בתנור במשך 15 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים את הגזרים ומפזרים את הברוקולי בין הגזרים והעוף.
- יוצקים את הרוטב ששמרנו בצד, מזלפים מעט שמן זית, מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
- אופים שוב בתנור במשך 20 דקות נוספות, או עד שהעוף מוכן והגזרים רכים.
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן