רקע ראש השנה

לא לקנא, יש לכולם! סלט קינואה עם רימונים, פקאנים ועשבי תיבול

איזו צבעוניות מהפנטת במנה כל כך מופלאה! מתכון נהדר של סלט קינואה עם רימונים מתוקים-חמוצים, פקאנים ועשבי תיבול
איזו צבעוניות מהפנטת במנה כל כך מופלאה! מתכון נהדר של סלט קינואה עם רימונים מתוקים-חמוצים, פקאנים ועשבי תיבול
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    206
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 206.1 קק״ל 1649.2 קק״ל
    פחמימות 21.3 גרם 170.1 גרם
    שומן 13.1 גרם 105.0 גרם
    נתרן 19.7 מ״ג 157.5 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 34.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.3 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 10.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 26.6 מ״ג 212.7 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 143.8 מ״ג 1150.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    206
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 206.1 קק״ל 1649.2 קק״ל
    פחמימות 21.3 גרם 170.1 גרם
    שומן 13.1 גרם 105.0 גרם
    נתרן 19.7 מ״ג 157.5 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 34.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.3 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 10.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 26.6 מ״ג 212.7 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 143.8 מ״ג 1150.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור

מי אמר שנענע היא רק בשביל תה? פינקנו אתכם במתכון של סלט קינואה עם נענע, גרגירי רימון אדומים, פקאנים מסוכרים ורוטב שהוא גולת הכותרת של הסלט כולו, עם מלח הימלאיה וסירופ מייפל מתקתק.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
רחלי קרוט
X

13 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קינואה

תוספות

רוטב


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך (סוטאז’), מוסיפים את הקינואה ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות.
  2. מוסיפים את המים, סוגרים את המכסה ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 20 דקות. מכבים את הלהבה ומצננים את הקינואה לטמפרטורת החדר. מאווררים בעזרת מזלג.
  3. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה או בצנצנת זכוכית ומנערים היטב. מקפידים להמליח היטב עם מלח הימלאיה.
  4. מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט והקינואה, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים.
סלט קינואה סוגת
סלט רימונים עם קינואה, פקאנים ועשבי תיבול. צילום: נמרוד גנישר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    איתמר בן שלום

    לטעמי, השימוש בפקאן מסוכר לא לעניין, קליתי שברי שקדים ופקאנים ללא מלח.. ואכן הוספתי קצת סילאן.. במקום מייפל..מעולה!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי הילה, אפשר להשתמש בסילאן במקום

קטגוריות

אביזרים

טכניקות