לחמניות שמנת יפניות אווריריות בשיטת תלושותי
לחמניות שמנת יפניות שמנמנות ואווריריות כמו עננים. השמנת מוסיפה טעם עשיר ועסיסיות ללחמניה, וברור למה הן נתלשות מהתבנית בתוך דקות
לחמניות שמנת יפניות שמנמנות ואווריריות כמו עננים. השמנת מוסיפה טעם עשיר ועסיסיות ללחמניה, וברור למה הן נתלשות מהתבנית בתוך דקות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 246.2 קק״ל 1969.8 קק״לפחמימות 42.7 גרם 341.4 גרםשומן 4.9 גרם 38.8 גרםנתרן 436.6 מ״ג 3492.4 מ״גחלבון 7.6 גרם 61.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 10.8 גרםשומן רווי 1.8 גרם 14.4 גרםכולסטרול 79.2 מ״ג 633.8 מ״גסידן 16.9 מ״ג 135.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 76.3 מ״ג 610.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות246
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 246.2 קק״ל 1969.8 קק״לפחמימות 42.7 גרם 341.4 גרםשומן 4.9 גרם 38.8 גרםנתרן 436.6 מ״ג 3492.4 מ״גחלבון 7.6 גרם 61.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 10.8 גרםשומן רווי 1.8 גרם 14.4 גרםכולסטרול 79.2 מ״ג 633.8 מ״גסידן 16.9 מ״ג 135.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 76.3 מ״ג 610.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 246 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
40 גרם סוכר לבן
-
400 גרם קמח לבן70 גרם (חצי כוס) תשמש לרביכה
-
20 גרם חמאהמומסת
-
1 כף שטוחה שמרים יבשים
-
1 ביצה L
-
1 כפית מלח דק
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה עם כפית מהשמנת לבישול
אופן הכנה
- מחממים בסיר קטן חצי ממיכל השמנת, 70 גרם קמח וחמאה תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה.
- אחרי שתי דקות הבלילה תתגבש למעין בצק רך. מכבים את האש.
- מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הרביכה שנוצרה וגם את שאר הקמח, המלח, הסוכר, הביצה, השמרים והשמנת המתוקה שנותרה (משאירים כפית מהשמנת בצד להברשה).
- לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית גבוהה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 60 דקות, או עד הכפלת הנפח.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים.
- יוצרים מכל חלק כדור ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים את הלחמניות ומתפיחים שוב במשך 20-30 דקות.
- מברישים את הבצק בביצה המעורבבת עם כפית שמנת ששמרנו.
- אופים בתנור במשך 30 דקות.
אופן הכנה
- מחממים בסיר קטן חצי ממיכל השמנת, 70 גרם קמח וחמאה תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה.
- אחרי שתי דקות הבלילה תתגבש למעין בצק רך. מכבים את האש.
- מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הרביכה שנוצרה וגם את שאר הקמח, המלח, הסוכר, הביצה, השמרים והשמנת המתוקה שנותרה (משאירים כפית מהשמנת בצד להברשה).
- לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית גבוהה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 60 דקות, או עד הכפלת הנפח.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים.
- יוצרים מכל חלק כדור ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים את הלחמניות ומתפיחים שוב במשך 20-30 דקות.
- מברישים את הבצק בביצה המעורבבת עם כפית שמנת ששמרנו.
- אופים בתנור במשך 30 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
האם אני יכולה להחליף את הקמח הלבן לקמחים שהם טיפה יותר בריאים
אפשר להחליף בקמח כוסמין (לבן). אם מחליפים לקמח כוסמין מלא/קמח חיטה מלא, להחליף עד 50 מהכמות
מה הכמות של השמנת בישול במ”ל?
250 מ”ל