לחמעג’ון – מאפה בצק טורקי עם בשר וצנוברים
ישראל אהרוני מכין מנת פתיחה לארוחה בשרית או ארוחת צהריים קלילה - לחמעג'ון, מאפה בצק מהמטבח הטורקי עם בשר וצנוברים שכיף לאכול עם טחינה
ישראל אהרוני מכין מנת פתיחה לארוחה בשרית או ארוחת צהריים קלילה - לחמעג'ון, מאפה בצק מהמטבח הטורקי עם בשר וצנוברים שכיף לאכול עם טחינה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1208.6 קק״ל 2417.2 קק״לפחמימות 124.3 גרם 248.5 גרםשומן 59.9 גרם 119.8 גרםנתרן 2455.3 מ״ג 4910.6 מ״גחלבון 58.1 גרם 116.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 8.9 גרםשומן רווי 11.5 גרם 22.9 גרםכולסטרול 136.5 מ״ג 273.0 מ״גסידן 104.9 מ״ג 209.7 מ״גברזל 7.3 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 901.5 מ״ג 1803.0 מ״גאבץ 11.4 מ״ג 22.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות1209
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1208.6 קק״ל 2417.2 קק״לפחמימות 124.3 גרם 248.5 גרםשומן 59.9 גרם 119.8 גרםנתרן 2455.3 מ״ג 4910.6 מ״גחלבון 58.1 גרם 116.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 8.9 גרםשומן רווי 11.5 גרם 22.9 גרםכולסטרול 136.5 מ״ג 273.0 מ״גסידן 104.9 מ״ג 209.7 מ״גברזל 7.3 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 901.5 מ״ג 1803.0 מ״גאבץ 11.4 מ״ג 22.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 1209 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופינגז
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
1 כף רסק עגבניות
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית סומאק
-
1 כף אורגנו טרירק העלים
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
3 כפות צנוברים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- לשים את חומרי הבצק במיקסר כ-4 דקות עד לבצק גמיש ורך (אך לא דביק). מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים ידנית כדקה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
- מכינים את הטופינגז: קוצצים דק את הבצל.
- מערבבים את חומרי הטופניגז בקערה לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או משטח אפיה רב שימושי.
- מקמחים את הידיים ואת משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. לשים קלות ומחלקים לשניים.
- בעזרת הידיים פותחים את הבצק לפיתה אובאלית דקה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם חציו השני של הבצק.
- מניחים שכבה דקה של חצי מכמות הבשר על כל פיתה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים עלי מרווה.
- אופים בתנור החם כרבע שעה, עד שהמאפה זהוב ומוכן.
אופן הכנה
- לשים את חומרי הבצק במיקסר כ-4 דקות עד לבצק גמיש ורך (אך לא דביק). מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים ידנית כדקה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
- מכינים את הטופינגז: קוצצים דק את הבצל.
- מערבבים את חומרי הטופניגז בקערה לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או משטח אפיה רב שימושי.
- מקמחים את הידיים ואת משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. לשים קלות ומחלקים לשניים.
- בעזרת הידיים פותחים את הבצק לפיתה אובאלית דקה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם חציו השני של הבצק.
- מניחים שכבה דקה של חצי מכמות הבשר על כל פיתה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים עלי מרווה.
- אופים בתנור החם כרבע שעה, עד שהמאפה זהוב ומוכן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
לחמעג’ון