פוקצ’ה עם ענבים ודבש בטעם של קיץ
פוקצ'ה ענבים שתפיץ ניחוח משגע בכל הבית. הפוקצ'ה מלאה בענבים, דבש ושמן זית והיא מעולה לסלט, גבינות, לאירוח בשבועות או אפילו לארוחה בשרית. ביס מהחיים הטובים
פוקצ'ה ענבים שתפיץ ניחוח משגע בכל הבית. הפוקצ'ה מלאה בענבים, דבש ושמן זית והיא מעולה לסלט, גבינות, לאירוח בשבועות או אפילו לארוחה בשרית. ביס מהחיים הטובים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5065.3 קק״ל 5065.3 קק״לפחמימות 874.7 גרם 874.7 גרםשומן 118.1 גרם 118.1 גרםנתרן 2370.6 מ״ג 2370.6 מ״גחלבון 117.0 גרם 117.0 גרםסיבים תזונתיים 34.1 גרם 34.1 גרםשומן רווי 14.5 גרם 14.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 164.2 מ״ג 164.2 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1278.6 מ״ג 1278.6 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5065
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5065.3 קק״ל 5065.3 קק״לפחמימות 874.7 גרם 874.7 גרםשומן 118.1 גרם 118.1 גרםנתרן 2370.6 מ״ג 2370.6 מ״גחלבון 117.0 גרם 117.0 גרםסיבים תזונתיים 34.1 גרם 34.1 גרםשומן רווי 14.5 גרם 14.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 164.2 מ״ג 164.2 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1278.6 מ״ג 1278.6 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5065 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק:
-
6 כוסות קמח לבן
-
1 כוס סולתאם אין לכם, אפשר להחליף בקמח רגיל
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית סוכר לבן
-
4 כפות דבש
-
5 כפות שמן זית
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- בקערת מערבל מערבבים את הקמח, הסולת, הסוכר והשמרים.
- מוסיפים את המים הפושרים, הסוכר והשמן. לשים בעזרת המיקסר עד שמתקבל בצק רך ואחיד, בערך 10 דקות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
- משמנים קערה ושופכים לתוכה את הבצק. הבצק יהיה יחסית נוזלי. מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- בידיים משומנות לשים מעט את הבצק ומורידים לו נפח. מתפיחים שוב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מצפים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו. משטחים את הבצק בידיים משומנות על התבנית.
- מפזרים את הענבים על הפוקצ’ה ומשקעים אותם מעט.
- מפזרים מעל רוזמרין קצוץ ומזלפים עוד שמן זית ומלח גס. מכסים את התבנית במגבת מטבח ומתפיחים עוד 10 דקות
- אופים בערך 1/2 שעה עד שהמאפה שחום.
- מזלפים מעל הפוקצ’ה שמן זית ומעט דבש (לא חובה) ואוכלים חם.
אופן הכנה
- בקערת מערבל מערבבים את הקמח, הסולת, הסוכר והשמרים.
- מוסיפים את המים הפושרים, הסוכר והשמן. לשים בעזרת המיקסר עד שמתקבל בצק רך ואחיד, בערך 10 דקות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
- משמנים קערה ושופכים לתוכה את הבצק. הבצק יהיה יחסית נוזלי. מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- בידיים משומנות לשים מעט את הבצק ומורידים לו נפח. מתפיחים שוב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מצפים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו. משטחים את הבצק בידיים משומנות על התבנית.
- מפזרים את הענבים על הפוקצ’ה ומשקעים אותם מעט.
- מפזרים מעל רוזמרין קצוץ ומזלפים עוד שמן זית ומלח גס. מכסים את התבנית במגבת מטבח ומתפיחים עוד 10 דקות
- אופים בערך 1/2 שעה עד שהמאפה שחום.
- מזלפים מעל הפוקצ’ה שמן זית ומעט דבש (לא חובה) ואוכלים חם.
הערות
- אם אין לכם ענבים ניתן להחליף בשזיפים, משמשים או אגסים
הערות
- אם אין לכם ענבים ניתן להחליף בשזיפים, משמשים או אגסים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
פוקצה עם ענבים????
בהחלט!
הכנתי ויצא פצצה!! שילוב מרענן וטעים במיוחד. יצא מאוד חגיגי. כולם התלהבו. ממליצה לנסות!
איזה כיף! פעם הבאה שתפי אותנו גם בתמונות 🙂