מאפה בצק עלים עם אגסים ביין לבן וקממבר
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים איך מכינים מאפה בצק עלים עם אגסים ביין לבן וקממבר - פשוט להכנה וסופר טעים ומרשים. מדהים כמה פשוט להכין מאפה חגיגי יפהפה
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים איך מכינים מאפה בצק עלים עם אגסים ביין לבן וקממבר - פשוט להכנה וסופר טעים ומרשים. מדהים כמה פשוט להכין מאפה חגיגי יפהפה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 998.4 קק״ל 5990.6 קק״לפחמימות 177.6 גרם 1065.4 גרםשומן 25.5 גרם 153.1 גרםנתרן 753.7 מ״ג 4522.0 מ״גחלבון 20.6 גרם 123.5 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 38.7 גרםשומן רווי 6.1 גרם 36.7 גרםכולסטרול 68.4 מ״ג 410.3 מ״גסידן 133.5 מ״ג 800.7 מ״גברזל 7.7 מ״ג 46.4 מ״גאשלגן 439.7 מ״ג 2638.2 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות998
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 998.4 קק״ל 5990.6 קק״לפחמימות 177.6 גרם 1065.4 גרםשומן 25.5 גרם 153.1 גרםנתרן 753.7 מ״ג 4522.0 מ״גחלבון 20.6 גרם 123.5 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 38.7 גרםשומן רווי 6.1 גרם 36.7 גרםכולסטרול 68.4 מ״ג 410.3 מ״גסידן 133.5 מ״ג 800.7 מ״גברזל 7.7 מ״ג 46.4 מ״גאשלגן 439.7 מ״ג 2638.2 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 998 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
1/2 צנצנת ריבת משמש
-
30 גרם חמאה
-
1 ביצה M
-
1 כף טימין טרי
-
1 כדור גבינת קממבר
אגסים
-
1 בקבוק יין לבן יבש
-
1 כפית קליפת לימון
-
3 עלי דפנה בינוניים
-
1 מקל וניל בינוני
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
3 אגסים בינוניים
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקלפים את האגסים, מרוקנים את הליבה וחוצים. ממיסים את החמאה וטורפים את הביצה. פורסים את הקממבר.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות ושומרים במקרר.
- מכינים את האגסים: במחבת רחבה שמים את היין, קליפת הלימון, עלי הדפנה והווניל ומביאים לרתיחה. מבשלים את האגסים בסירופ כ-20 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך, אך נשארים מוצקים. מצננים.
- חותכים את הבצק המקורר למלבן גדול ומניחים על התבנית. בעזרת סכין חדה חורצים שוליים כ-1 ס”מ מהקצה.
- מסננים את האגסים ופורסים לרוחבם אלכסונית למעין מניפות.
- מורחים את מרכז הבצק (לא את השוליים) בריבת המשמשים ומסדרים מעל את מניפות האגסים. מברישים בחמאה ומפזרים את עלי הטימין.
- אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב, והשוליים מתרוממים.
- מניחים במרווחים את פרוסות הקממבר ומחזירים לתנור מתחת לגריל לעוד 3 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקלפים את האגסים, מרוקנים את הליבה וחוצים. ממיסים את החמאה וטורפים את הביצה. פורסים את הקממבר.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות ושומרים במקרר.
- מכינים את האגסים: במחבת רחבה שמים את היין, קליפת הלימון, עלי הדפנה והווניל ומביאים לרתיחה. מבשלים את האגסים בסירופ כ-20 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך, אך נשארים מוצקים. מצננים.
- חותכים את הבצק המקורר למלבן גדול ומניחים על התבנית. בעזרת סכין חדה חורצים שוליים כ-1 ס”מ מהקצה.
- מסננים את האגסים ופורסים לרוחבם אלכסונית למעין מניפות.
- מורחים את מרכז הבצק (לא את השוליים) בריבת המשמשים ומסדרים מעל את מניפות האגסים. מברישים בחמאה ומפזרים את עלי הטימין.
- אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב, והשוליים מתרוממים.
- מניחים במרווחים את פרוסות הקממבר ומחזירים לתנור מתחת לגריל לעוד 3 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
- מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
י חלקים? כלומר שאת הצריבה בגריל (עם הגבינה ) להשאיר ממש לפני ההגשה ?
בהחלט
האם אפשר לאפות בשניחלקים