מאפה מפרום: המעדן הטריפוליטאי בלי העבודה הקשה
מאפה מפרום שמביא את המעדן הטריפוליטאי הפופולרי בגרסה הקלה להכנה. מילוי בשר טחון מתובל בין שתי שכבות של תפוחי אדמה דקיקים וקריספיים. יאמי!
מאפה מפרום שמביא את המעדן הטריפוליטאי הפופולרי בגרסה הקלה להכנה. מילוי בשר טחון מתובל בין שתי שכבות של תפוחי אדמה דקיקים וקריספיים. יאמי!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 561.7 קק״ל 3370.3 קק״לפחמימות 9.0 גרם 53.7 גרםשומן 37.3 גרם 223.8 גרםנתרן 112.2 מ״ג 673.2 מ״גחלבון 43.1 גרם 258.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.5 גרםשומן רווי 10.5 גרם 63.2 גרםכולסטרול 151.7 מ״ג 910.0 מ״גסידן 50.0 מ״ג 299.9 מ״גברזל 5.1 מ״ג 30.4 מ״גאשלגן 676.1 מ״ג 4056.5 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 64.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות562
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 561.7 קק״ל 3370.3 קק״לפחמימות 9.0 גרם 53.7 גרםשומן 37.3 גרם 223.8 גרםנתרן 112.2 מ״ג 673.2 מ״גחלבון 43.1 גרם 258.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.5 גרםשומן רווי 10.5 גרם 63.2 גרםכולסטרול 151.7 מ״ג 910.0 מ״גסידן 50.0 מ״ג 299.9 מ״גברזל 5.1 מ״ג 30.4 מ״גאשלגן 676.1 מ״ג 4056.5 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 64.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 562 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינונייםקלופים וחתוכים לפרוסות דקות
מילוי
-
5 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
צרור פטרוזיליהקצוצה
-
5 שיני שום
-
טיפה פלפל צ’ילי אדוםחריף, טרי, קצוץ דק
-
2 עגבניות בינוניותמגורדות
-
1 כפית בהרט
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
1 כף קורנפלורמעורבבת עם 3 כפות מים קרים (לא חובה)
-
3 כפות שמן קנולהלשמן המתובל
-
1/2 כפית פפריקה מתוקהלשמן המתובל
-
חופן פטרוזיליהקצוצה דק או רוזמרין קצוץ, לשמן המתובל
-
קורט מלח דקלשמן המתובל
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים במחבת על כיריים את השמן ומזהיבים את הבצל יחד עם השום.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומקפיצים עד שצבעו מתחלף.
- מוסיפים גם את שאר המרכיבים (למעט הקורנפלור) ומבשלים כמה דקות.
- מתבלים ומוסיפים את הקורנפלור המדולל ב-3 כפות מים. מערבבים היטב לתערובת מבריקה,רכה ובלי נוזלים.
- מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה בתבנית בגודל 20/30 ס”מ.
- מניחים מעל את מילוי הבשר ושוב מסדרים מעל שכבה של תפוחי אדמה.
- מכינים את השמן המתובל: מערבבים היטב את כל המצרכים יחד.
- מברישים את תפוחי האדמה שבתבנית בשמן המתובל, מכסים בנייר אפייה ומעליו ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, במשך 45 דקות.
- לאחר 45 דקות מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות במשך 15 דקות נוספות עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים במחבת על כיריים את השמן ומזהיבים את הבצל יחד עם השום.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומקפיצים עד שצבעו מתחלף.
- מוסיפים גם את שאר המרכיבים (למעט הקורנפלור) ומבשלים כמה דקות.
- מתבלים ומוסיפים את הקורנפלור המדולל ב-3 כפות מים. מערבבים היטב לתערובת מבריקה,רכה ובלי נוזלים.
- מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה בתבנית בגודל 20/30 ס”מ.
- מניחים מעל את מילוי הבשר ושוב מסדרים מעל שכבה של תפוחי אדמה.
- מכינים את השמן המתובל: מערבבים היטב את כל המצרכים יחד.
- מברישים את תפוחי האדמה שבתבנית בשמן המתובל, מכסים בנייר אפייה ומעליו ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, במשך 45 דקות.
- לאחר 45 דקות מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות במשך 15 דקות נוספות עד הזהבה.
הערות
- מטרת הקורנפלור המדולל הוא לרכך את הבשר, לספוח את הנוזלים ולהעניק ברק למילוי. הוא לא מורגש בטעם, אך לא חובה להשתמש בו במתכון.
הערות
- מטרת הקורנפלור המדולל הוא לרכך את הבשר, לספוח את הנוזלים ולהעניק ברק למילוי. הוא לא מורגש בטעם, אך לא חובה להשתמש בו במתכון.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
זה לא מפרום, זה יותר פאי רועים
היי נאוה, זו הגרסה שלנו, הטעמים הם של מפרום ולמעלה יש פרוסות תפוחי אדמה ולא פירה
היי רון