מאפינס בננה ושוקולד במעבד מזון
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.4 קק״ל 5450.9 קק״לפחמימות 19.6 גרם 705.0 גרםשומן 7.4 גרם 267.5 גרםנתרן 121.9 מ״ג 4387.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 21.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 51.8 גרםכולסטרול 16.5 מ״ג 594.8 מ״גסידן 7.4 מ״ג 266.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 68.9 מ״ג 2480.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות151
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.4 קק״ל 5450.9 קק״לפחמימות 19.6 גרם 705.0 גרםשומן 7.4 גרם 267.5 גרםנתרן 121.9 מ״ג 4387.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 21.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 51.8 גרםכולסטרול 16.5 מ״ג 594.8 מ״גסידן 7.4 מ״ג 266.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 68.9 מ״ג 2480.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.5 מ״גסגור
במרחק של 25 דקות מכאן (כולל זמן האפייה!) נמצאים מאפינס בננה ושוקולד חמים, רכים ונימוחים. הדבר הכי מסובך במתכון הזה הוא לקלף שתי בננות, את כל שאר העבודה עושה בשבילנו מעבד המזון: מתחילים בריסוק השוקולד לפירורים (בקיץ מומלץ לקרר את השוקולד במקפיא 10 דקות קודם), מוסיפים בננות ואת שאר המרכיבים, מעבדים יחד – והתערובת מוכנה. כל מה שנשאר זה למלא תבנית שקעים ולהכניס לתנור. אתם כבר מריחים?
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 151 | כמות מנות 36 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים שוקולד לפירורים גסים. מוסיפים בננות וטוחנים יחד עם השוקולד.
- מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומעבדים חצי דקה לתערובת חלקה.
- מוסיפים קמח תופח ומעבדים בלחיצות קצרות כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוזגים את התערובת לתבנית שקעים (משומנים או מרופדים בעטרות נייר) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ורכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים מעט ומגישים. המאפינס נשמרים יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים שוקולד לפירורים גסים. מוסיפים בננות וטוחנים יחד עם השוקולד.
- מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומעבדים חצי דקה לתערובת חלקה.
- מוסיפים קמח תופח ומעבדים בלחיצות קצרות כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוזגים את התערובת לתבנית שקעים (משומנים או מרופדים בעטרות נייר) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ורכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים מעט ומגישים. המאפינס נשמרים יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
תודה
שלום, האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא? תודה מראש
בהחלט.
אם יש לי מעבד מזון ידני, הולך?
היי אביבית, איננו יודעים מה זה בדיוק מעבד מזון ידני, אבל כל אמצעי שיעזור לך לטחון את התערובת אפשרי.