מה עושים עם בצק העלים שנותר בודד בפריזר? מאפה בוכרי כמובן!
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 666.7 קק״ל 6000.2 קק״לפחמימות 46.8 גרם 421.1 גרםשומן 46.1 גרם 415.3 גרםנתרן 289.4 מ״ג 2605.0 מ״גחלבון 18.8 גרם 169.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.8 גרםשומן רווי 22.6 גרם 203.1 גרםכולסטרול 85.3 מ״ג 767.4 מ״גסידן 27.1 מ״ג 243.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 246.2 מ״ג 2215.5 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 19.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות667
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 666.7 קק״ל 6000.2 קק״לפחמימות 46.8 גרם 421.1 גרםשומן 46.1 גרם 415.3 גרםנתרן 289.4 מ״ג 2605.0 מ״גחלבון 18.8 גרם 169.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.8 גרםשומן רווי 22.6 גרם 203.1 גרםכולסטרול 85.3 מ״ג 767.4 מ״גסידן 27.1 מ״ג 243.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 246.2 מ״ג 2215.5 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 19.5 מ״גסגור
כבר שנים שאני מנחה סדנאות בישול בוכריות ואני מוכרח לציין שאחת השאלות שנשאלות תמיד היא, איך מכינים את הבצק עלים האוזבקי המושלם.
בצק עלים אוזבקי ביתי, שמכינים בבית. פותחים את הבצק, בשומן, מגלגלים ושוב… בקיצור, עבודה קצת קשה אבל שווה כל ביס.
נכון, מדובר בשאלה חשובה ומורכבת ועד כה אכן גיליתי כמה וכמה גרסאות (אפילו אצלי בבלוג תמצאו את הגרסה של אמא שלי ואת הגרסה שלי לגושגיזדה מבצק קריספי).
אבל יחד עם זאת, אני תמיד מגלה בצד השני, כלומר של הקוראים, תסכול וקושי עם הכנת בצקים. לכן אני מיד מציע ללכת על הקל והמוכר. בצק עלים!
רגע לפני פסח, קרוב לודאי שתמצאו גוש בצק עלים במקפיא שמחכה להזדמנות שלו להפוך למאפה טעים, אז בואו נעשה ממנו מאפה בוכרי משמח.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 667 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק עלים
מלית
-
500 גרם אנטריקוטחתוך לקוביות קטנטנות (לא טחון), אפשר גם בשר כתף או צלעות בקר מס' 2
-
100 גרם שומן כבשאו 4 כפות שמן זית
-
500 גרם בצליםקצוץ ומעורבב עם כפית מלח וכפית סוכר ומושרה כמה דקות (לסנן נוזלים)
-
1 כף גדושה זרעי כמוןשלמים
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המלית בקערה יחד עם הבצל המסונן. אין צורך בבישול מקדים של המלית (לא של הבצל ולא של הבשר).
- פותחים את בצק העלים וחותכים לקוביות שוות.
- במרכז כל קובייה מניחים מהמלית (בנדיבות) וסוגרים כמו מעטפה. ראו בתמונות.
- מורחים ביצה מעל ומפזרים שומשום וקצח.
- אופים כ-40 דקות ומגישים חם לצד סלט ירקות טרי ורענן.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המלית בקערה יחד עם הבצל המסונן. אין צורך בבישול מקדים של המלית (לא של הבצל ולא של הבשר).
- פותחים את בצק העלים וחותכים לקוביות שוות.
- במרכז כל קובייה מניחים מהמלית (בנדיבות) וסוגרים כמו מעטפה. ראו בתמונות.
- מורחים ביצה מעל ומפזרים שומשום וקצח.
- אופים כ-40 דקות ומגישים חם לצד סלט ירקות טרי ורענן.