מופלטה במילוי בשר מפורק ברוטב ברביקיו

מופלטה - לא רק במימונה! מופלטה במילוי בשר מפורק ברוטב ברביקיו, מנה חגיגית מושלמת לארוחת חג או לערב שישי מושקע
מופלטה - לא רק במימונה! מופלטה במילוי בשר מפורק ברוטב ברביקיו, מנה חגיגית מושלמת לארוחת חג או לערב שישי מושקע
  • מאיה דהן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    388
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 387.9 קק״ל 6982.0 קק״ל
    פחמימות 27.2 גרם 489.7 גרם
    סוכר 1.8 גרם 32.1 גרם
    שומן 10.6 גרם 191.2 גרם
    נתרן 826.6 מ״ג 14879.6 מ״ג
    חלבון 30.3 גרם 545.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 31.3 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 27.3 מ״ג 491.3 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 20.8 מ״ג
    אשלגן 146.9 מ״ג 2644.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    388
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 387.9 קק״ל 6982.0 קק״ל
    פחמימות 27.2 גרם 489.7 גרם
    סוכר 1.8 גרם 32.1 גרם
    שומן 10.6 גרם 191.2 גרם
    נתרן 826.6 מ״ג 14879.6 מ״ג
    חלבון 30.3 גרם 545.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 31.3 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 27.3 מ״ג 491.3 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 20.8 מ״ג
    אשלגן 146.9 מ״ג 2644.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
כריכים
מאיה דהן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר מפורק

מופלטות

תוספות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: בסיר רחב מחממים רבע כוס שמן. מניחים את קוביות הבשר ומטגנים דקה וחצי מכל צד עד שינוי הצבע. מוציאים את הבשר לצלחת.
  2. לאותו הסיר מכניסים את הבצל והשום, מטגנים מספר דקות עד הזהבה.
  3. מערבבם בקערית קטנה את רוטב הברביקיו, רוטב הסויה, הסילאן, המלח והפלפל.
  4. מחזירים את קוביות הבשר לסיר, שופכים את הרוטב על הבשר ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים 3-4 שעות עד לריכוך מלא של הבשר. במידה והמים מתאדים יש להוסיף עוד מים במהלך הבישול.
  6. מפרקים את הבשר לשערות דקות בעזרת הידיים/מזלג/מכשיר ייעודי. מערבבים היטב בסיר עם הרוטב שנשאר.
  7. מכינים את המופלטות: לשים את כל מרכיבי הבצק (מלבד שמן הקנולה) ביד או במיקסר 7-8 דקות. משאירים את הבצק בקערה ל-10 דקות מנוחה.
  8. מחלקים את הבצק לכדורים של במשקל 45 גרם.
  9. למתקדמים - ליצירת מופלטה “מדופדפת” - מומלץ לפתוח כל כדור לפיתה גדולה ושטוחה ולקפל את הבצק 4 קיפולים (מלמטה, מלמעלה, מצד ימין ומצד שמאל) ואת הריבוע המקופל הזה לכדרר לכדור.
  10. מניחים את כל הכדורים בתבנית שטוחה וממלאים שכבה יפה של שמן.
  11. משאירים את הכדורים כך בתבנית למשך שעה.
  12. מרכיבים את המנה: מחממים על הגז מחבת רחבה (אין צורך לשמן).
  13. לוקחים כדור בצק ופותחים אותו לצורת מופלטה (הדרך הנוחה ביותר היא להניח בין שני ניירות אפיה בקוטר של המחבת).
  14. מניחים את המופלטה על המחבת. לאחר 2 דקות כשהמופלטה מתחילה להשחים, מקפלים אותה לחצי. מניחים על החצי המקופל את מילוי הבשר ותוספות שאוהבים. לאחר 2 דקות מקפלים את המופלטה 2 קיפולים נוספים לצורת משולש כאשר הבשר נשאר בחלק הפנימי. מומלץ לאכול חם!
בשר מפורק ברוטב ברביקיו מוגש במופלטה
מופלטה במילוי בשר מפורק ברוטב ברביקיו. צילום: מאיה דהן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות