הפיצוציה של קרין גורן: ממתק קוקוס ורוד ממש כמו בקיוסק
ממתק קוקוס ורוד ממש כמו בקיוסק זה ממתק נוסטלגי בגרסה ביתית ולא פחות טעימה, ללא צבעי מאכל מלאכותיים, שמתאים בול לחופשת חול המועד
ממתק קוקוס ורוד ממש כמו בקיוסק זה ממתק נוסטלגי בגרסה ביתית ולא פחות טעימה, ללא צבעי מאכל מלאכותיים, שמתאים בול לחופשת חול המועד
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 813.2 קק״ל 3252.9 קק״לפחמימות 69.0 גרם 276.1 גרםשומן 54.0 גרם 215.9 גרםנתרן 154.5 מ״ג 618.0 מ״גחלבון 11.8 גרם 47.3 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 35.2 גרםשומן רווי 42.3 גרם 169.1 גרםכולסטרול 60.9 מ״ג 243.5 מ״גסידן 301.9 מ״ג 1207.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 670.4 מ״ג 2681.7 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות813
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 813.2 קק״ל 3252.9 קק״לפחמימות 69.0 גרם 276.1 גרםשומן 54.0 גרם 215.9 גרםנתרן 154.5 מ״ג 618.0 מ״גחלבון 11.8 גרם 47.3 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 35.2 גרםשומן רווי 42.3 גרם 169.1 גרםכולסטרול 60.9 מ״ג 243.5 מ״גסידן 301.9 מ״ג 1207.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 670.4 מ״ג 2681.7 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 813 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת קוקוס לבנה
-
50 גרם חמאה
-
1קופסה או 400 מ"ל חלב מרוכז
-
1/2 כוס מים
-
3כוסות או 300 גרם שבבי קוקוס
ציפוי קוקוס ורוד
-
1 1/2 כוסות שבבי קוקוס
-
1/4 כוס תרכיז פטל אדום
אופן הכנה
- בסיר גדול מחממים את החמאה, החלב המרוכז והמים עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת (מערבבים מדי פעם). מבשלים עוד 2 דקות - התערובת תבעבע ותיראה כאילו היא גולשת, וזה בסדר.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לקבלת תערובת בצקית רכה ורטובה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מניחים 1/4 מהתערובת בפס לרוחב נייר אפייה ויוצרים גליל בקוטר 3 ס”מ (ראו את ההסבר המפורט בהערות). חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת ליצירת 4 גלילים סה”כ.
- מעבירים להתייצבות ל-1-2 שעות במקרר, או ל-30 דקות במקפיא.
- לציפוי משפשפים בקצוות האצבעות את הקוקוס ותרכיז הפטל עד שהקוקוס נצבע כולו בוורוד. מעבירים את הקוקוס הוורוד למגש שטוח.
- מקלפים את נייר האפייה מגליל הקוקוס ומגלגלים בקוקוס הוורוד תוך הפעלת לחץ קל - הציפוי הלח יידבק מעצמו לגליל.
- פורסים לממתקים בגודל הרצוי. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בסיר גדול מחממים את החמאה, החלב המרוכז והמים עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת (מערבבים מדי פעם). מבשלים עוד 2 דקות - התערובת תבעבע ותיראה כאילו היא גולשת, וזה בסדר.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לקבלת תערובת בצקית רכה ורטובה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מניחים 1/4 מהתערובת בפס לרוחב נייר אפייה ויוצרים גליל בקוטר 3 ס”מ (ראו את ההסבר המפורט בהערות). חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת ליצירת 4 גלילים סה”כ.
- מעבירים להתייצבות ל-1-2 שעות במקרר, או ל-30 דקות במקפיא.
- לציפוי משפשפים בקצוות האצבעות את הקוקוס ותרכיז הפטל עד שהקוקוס נצבע כולו בוורוד. מעבירים את הקוקוס הוורוד למגש שטוח.
- מקלפים את נייר האפייה מגליל הקוקוס ומגלגלים בקוקוס הוורוד תוך הפעלת לחץ קל - הציפוי הלח יידבק מעצמו לגליל.
- פורסים לממתקים בגודל הרצוי. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
הערות
- את התערובת אי אפשר ממש לגלגל, כי היא תתפרק. כדי לעצב יוצרים מהתערובת "קבב" ארוך ומניחים לרוחב נייר אפייה, במרכז. מקפלים את הנייר לחצי מעל התערובת. מצמידים סרגל ל"קבב"”מעל הנייר, מושכים את קצה הנייר התחתון אלינו ובמקביל לוחצים את הסרגל כלפי משטח העבודה – התערובת תידחס בין הנייר לסרגל ויתקבל גליל מושלם
- אפשר לפרוס את הגלילים למטבעות בגודל ביס, או לממתקים גדולים באורך 6 ס”מ, כמו אלה שקונים
- לבישול התערובת מומלץ להשתמש בסיר גדול
הערות
- את התערובת אי אפשר ממש לגלגל, כי היא תתפרק. כדי לעצב יוצרים מהתערובת "קבב" ארוך ומניחים לרוחב נייר אפייה, במרכז. מקפלים את הנייר לחצי מעל התערובת. מצמידים סרגל ל"קבב"”מעל הנייר, מושכים את קצה הנייר התחתון אלינו ובמקביל לוחצים את הסרגל כלפי משטח העבודה – התערובת תידחס בין הנייר לסרגל ויתקבל גליל מושלם
- אפשר לפרוס את הגלילים למטבעות בגודל ביס, או לממתקים גדולים באורך 6 ס”מ, כמו אלה שקונים
- לבישול התערובת מומלץ להשתמש בסיר גדול
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
זה כשר לפסח?
לגמרי כשר לפסח.