מעמול פיסטוקים
עוגיות מעמול במילוי פיסטוקים אלה עוגיות רכות ונימוחות, יפהפיות ובעלות צורה מיוחדת, שמשיגים בקלות עם כלי פטנט, שנמסות בפה ומלאות בטעם פיסטוק נהדר
עוגיות מעמול במילוי פיסטוקים אלה עוגיות רכות ונימוחות, יפהפיות ובעלות צורה מיוחדת, שמשיגים בקלות עם כלי פטנט, שנמסות בפה ומלאות בטעם פיסטוק נהדר
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 73.4 קק״ל 4403.0 קק״לפחמימות 9.2 גרם 550.0 גרםשומן 4.7 גרם 285.0 גרםנתרן 0.6 מ״ג 35.9 מ״גחלבון 1.5 גרם 92.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 34.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 112.1 גרםכולסטרול 8.2 מ״ג 492.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 379.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 50.1 מ״ג 3005.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות73
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 73.4 קק״ל 4403.0 קק״לפחמימות 9.2 גרם 550.0 גרםשומן 4.7 גרם 285.0 גרםנתרן 0.6 מ״ג 35.9 מ״גחלבון 1.5 גרם 92.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 34.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 112.1 גרםכולסטרול 8.2 מ״ג 492.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 379.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 50.1 מ״ג 3005.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 73 | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
2 כוסות פיסטוקים קלויים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1 כף חמאה רכה
-
1/2 כפית מי זהר
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים מי ורדים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק חלק.
- מכינים את המלית: קוצצים פיסטוקים. מערבבים יחד את הפיסטוקים עם סוכר, חמאה ומי זהר. ניתן להוסיף מעט קינמון, אם אוהבים.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. צובטים מהבצק פיסות בגודל אגוז מלך ומגלגלים לכדורים. יוצרים שקע עמוק בכל כדור בעזרת האצבע, וממלאים בכפית שטוחה מהמלית. סוגרים את הבצק מסביב למלית לקבלת כדור ממולא. בעזרת פינצטה מיוחדת למעמול צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-12 דקות, עד שהמעמולים זהובים בתחתית ורק מתחילים להזהיב מלמעלה. מצננים לחלוטין.
- לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים מי ורדים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק חלק.
- מכינים את המלית: קוצצים פיסטוקים. מערבבים יחד את הפיסטוקים עם סוכר, חמאה ומי זהר. ניתן להוסיף מעט קינמון, אם אוהבים.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. צובטים מהבצק פיסות בגודל אגוז מלך ומגלגלים לכדורים. יוצרים שקע עמוק בכל כדור בעזרת האצבע, וממלאים בכפית שטוחה מהמלית. סוגרים את הבצק מסביב למלית לקבלת כדור ממולא. בעזרת פינצטה מיוחדת למעמול צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-12 דקות, עד שהמעמולים זהובים בתחתית ורק מתחילים להזהיב מלמעלה. מצננים לחלוטין.
- לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
היי קרין המהממתת ..שאלה , מדוע לא השתמשת גם בסולת זה ככ מוסיף למעמול..אנחנו בעדה הסורית כמעט כל בצק המעמול שלנו מושתת על הסולת!..זה נורא נורא מוסיף!!