מקרונים מושלמים במילוי פטל או שוקולד
מי לא אוהב מקרונים? עכשיו זה זמן מצויין להכין אותם בבית, עם מתכון מפורט שבסופו תוצאות מדהימות. מה תעדיפו? מקרונים במילוי פטל או שוקולד? לא חייבים לבחור!
מי לא אוהב מקרונים? עכשיו זה זמן מצויין להכין אותם בבית, עם מתכון מפורט שבסופו תוצאות מדהימות. מה תעדיפו? מקרונים במילוי פטל או שוקולד? לא חייבים לבחור!
- בן לוי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.8 קק״ל 2418.8 קק״לפחמימות 10.2 גרם 254.7 גרםשומן 4.1 גרם 101.9 גרםנתרן 31.8 מ״ג 795.8 מ״גחלבון 0.5 גרם 13.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.0 גרםשומן רווי 2.6 גרם 64.4 גרםכולסטרול 1.0 מ״ג 24.5 מ״גסידן 4.3 מ״ג 107.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 38.0 מ״ג 949.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 50 דק׳כולל 6 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות97
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.8 קק״ל 2418.8 קק״לפחמימות 10.2 גרם 254.7 גרםשומן 4.1 גרם 101.9 גרםנתרן 31.8 מ״ג 795.8 מ״גחלבון 0.5 גרם 13.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.0 גרםשומן רווי 2.6 גרם 64.4 גרםכולסטרול 1.0 מ״ג 24.5 מ״גסידן 4.3 מ״ג 107.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 38.0 מ״ג 949.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 97 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2/3 כוס אבקת שקדים
-
3/4 כוס אבקת סוכר
-
2 חלבונים L
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
מילוי פטל
-
1 1/3 כוסות מחית פטל מוכנה
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כפיות פקטין
-
1 כפית מיץ לימון
-
1 כף מסת ג’לטיןמעורבבת במים
מילוי שוקולד
-
150 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
150 גרם שוקולד מריראיכותי
-
10 גרם חמאה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
- טוחנים יחד את אבקת השקדים עם אבקת הסוכר.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח יחד. לאחר שנוצר מעט קצף מוסיפים את צבע המאכל וממשיכים בהקצפה כ7-10 דקות עד לקבלת מרנג יציב.
- מקפלים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים אל תוך המרנג עד לקבלת מרקם מבריק ומעט נוזלי (מעט!).
- מזלפים כיפות בקוטר 3.5 ס״מ על נייר אפייה או סיליקון. מייבשים עד לקבלת קרום במשך כחצי שעה.
- אופים בתנור במשך כ-18 דקות.
- מכינים את מילוי הפטל: מחממים בסיר את מחית הפטל לחום של 45 מעלות.
- מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר עם הפקטין היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את הסוכר והפקטין לפטל ומערבבים עד לרתיחה וממשיכים בבישול כ-3 דקות נוספות.
- מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון והג’לטין ומערבבים היטב.
- מכניסים למקרר ל2-3 שעות לקירור מוחלט.
- טוחנים את התערובת באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק מספר 6.
- מזלפים על כל חצי עוגייה מסה קטנה של המילוי וסוגרים בעדינות בעזרת החצי השני.
- מניחים את העוגיות בתוך קופסא הרמטית ומקררים במשך 2-3 שעות במקרר, או שומרים במקפיא.
- מגישים אחרי קירור.
- מכינים את מילוי השוקולד: מחממים את השמנת לרתיחה.
- שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים בערבוב עד לקבלת מרקם חלק.
- מניחים להתקררות בצד במשך חצי שעה ומעבירים לשקית זילוף למילוי המקרונים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
- טוחנים יחד את אבקת השקדים עם אבקת הסוכר.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח יחד. לאחר שנוצר מעט קצף מוסיפים את צבע המאכל וממשיכים בהקצפה כ7-10 דקות עד לקבלת מרנג יציב.
- מקפלים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים אל תוך המרנג עד לקבלת מרקם מבריק ומעט נוזלי (מעט!).
- מזלפים כיפות בקוטר 3.5 ס״מ על נייר אפייה או סיליקון. מייבשים עד לקבלת קרום במשך כחצי שעה.
- אופים בתנור במשך כ-18 דקות.
- מכינים את מילוי הפטל: מחממים בסיר את מחית הפטל לחום של 45 מעלות.
- מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר עם הפקטין היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את הסוכר והפקטין לפטל ומערבבים עד לרתיחה וממשיכים בבישול כ-3 דקות נוספות.
- מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון והג’לטין ומערבבים היטב.
- מכניסים למקרר ל2-3 שעות לקירור מוחלט.
- טוחנים את התערובת באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק מספר 6.
- מזלפים על כל חצי עוגייה מסה קטנה של המילוי וסוגרים בעדינות בעזרת החצי השני.
- מניחים את העוגיות בתוך קופסא הרמטית ומקררים במשך 2-3 שעות במקרר, או שומרים במקפיא.
- מגישים אחרי קירור.
- מכינים את מילוי השוקולד: מחממים את השמנת לרתיחה.
- שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים בערבוב עד לקבלת מרקם חלק.
- מניחים להתקררות בצד במשך חצי שעה ומעבירים לשקית זילוף למילוי המקרונים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
במילוי של הפטל אפשר לוותר על הפרטים או להחליף אותו במשהו אחר אם אין?
היי אושרית, לא ניתן לוותר, הוא חשוב להתייצבות