מתכון רולדת קבב במילוי חצילים, שושקה ובצל ירוק
ביום העצמאות תמיד כיף לגוון במתכונים חדשים, בכל זאת צריך קצת להרשים את האורחים, אז את המתכון הבא בניתי בעזרת הדמיון, כשאני אוכל קבב אני תמיד אוהב לבנות לי בביס יחד עם פלפל קלוי וחצילים, אז אם אפשר להכניס אותם לתוך הקבב למה לא?
ביום העצמאות תמיד כיף לגוון במתכונים חדשים, בכל זאת צריך קצת להרשים את האורחים, אז את המתכון הבא בניתי בעזרת הדמיון, כשאני אוכל קבב אני תמיד אוהב לבנות לי בביס יחד עם פלפל קלוי וחצילים, אז אם אפשר להכניס אותם לתוך הקבב למה לא?
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.5 קק״ל 4072.4 קק״לפחמימות 2.5 גרם 39.3 גרםשומן 19.1 גרם 305.3 גרםנתרן 722.0 מ״ג 11552.7 מ״גחלבון 16.2 גרם 259.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.4 גרםשומן רווי 6.9 גרם 109.8 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 1012.0 מ״גסידן 23.9 מ״ג 382.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 37.5 מ״גאשלגן 280.9 מ״ג 4493.7 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 65.5 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות255
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.5 קק״ל 4072.4 קק״לפחמימות 2.5 גרם 39.3 גרםשומן 19.1 גרם 305.3 גרםנתרן 722.0 מ״ג 11552.7 מ״גחלבון 16.2 גרם 259.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.4 גרםשומן רווי 6.9 גרם 109.8 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 1012.0 מ״גסידן 23.9 מ״ג 382.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 37.5 מ״גאשלגן 280.9 מ״ג 4493.7 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 65.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 255 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
קבב
-
1 ק"ג בשר בקר טחוןצלעות או צוואר
-
100 גרם שומן כבש
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1 שן שומן אווזקצוצה
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מילוי
-
6 פלפל שושקה בינוניים
-
1/2 חבילה בצל ירוק
-
2 יחידות חצילים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בקערה עמוקה שמים את כל מצרכי הקבב ולשים בעזרת כפות הידיים כמה דקות עד לאיחוד.
- שורפים על גריל או בתנור את פלפל השושקה, מקלפים ומנקים מגרעינים. טיפ: כששמים פלפלים שרופים בשקית זיפר סליידר סנו סושי, סוגרים וממתינים כרבע שעה הקליפה מתקלפת בקלות.
- פורסים 2 חצילים לפרוסות דקות ומסדרים אותם על מגש עם נייר אפיה טבעי סנו סושי, מורחים מעט שמן זית על החצילים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כרבע שעה.
- צולים גם גבעולי בצל ירוק על הגריל ומוציאים. פורסים נייר אפייה טבעי סנו סושי על השיש, מורחים מעט שמן זית ומשטחים חצי מכמות הקבב על חצי מנייר האפייה.
- מסדרים את החצילים על כל שטח הקבב ולאחר מכן מסדרים גם את פלפל השושקה, ואת הבצל הירוק.
- מגלגלים בעזרת נייר האפייה לצורת רולדה (ראו סרטון).
- חוזרים על הפעולות עם מחצית הבשר הנוספת.
- עוטפים את הרולדה בניילון נצמד סנו סושי ומכניסים להקפאה לשעה וחצי, שעתיים כדי שיהיה קל לחתוך.
- מוציאים מהקפאה ופורסים לעיגולים בעובי של 1-2 סנטימטר.
- ניתן לשים על שיפוד, ולמתקשים ניתן לצלות את זה ישירות על הגריל.
מומלץ להגיש לצד ירקות צלויים וטחינה. בתיאבון וחג שמח
אופן הכנה
- בקערה עמוקה שמים את כל מצרכי הקבב ולשים בעזרת כפות הידיים כמה דקות עד לאיחוד.
- שורפים על גריל או בתנור את פלפל השושקה, מקלפים ומנקים מגרעינים. טיפ: כששמים פלפלים שרופים בשקית זיפר סליידר סנו סושי, סוגרים וממתינים כרבע שעה הקליפה מתקלפת בקלות.
- פורסים 2 חצילים לפרוסות דקות ומסדרים אותם על מגש עם נייר אפיה טבעי סנו סושי, מורחים מעט שמן זית על החצילים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כרבע שעה.
- צולים גם גבעולי בצל ירוק על הגריל ומוציאים. פורסים נייר אפייה טבעי סנו סושי על השיש, מורחים מעט שמן זית ומשטחים חצי מכמות הקבב על חצי מנייר האפייה.
- מסדרים את החצילים על כל שטח הקבב ולאחר מכן מסדרים גם את פלפל השושקה, ואת הבצל הירוק.
- מגלגלים בעזרת נייר האפייה לצורת רולדה (ראו סרטון).
- חוזרים על הפעולות עם מחצית הבשר הנוספת.
- עוטפים את הרולדה בניילון נצמד סנו סושי ומכניסים להקפאה לשעה וחצי, שעתיים כדי שיהיה קל לחתוך.
- מוציאים מהקפאה ופורסים לעיגולים בעובי של 1-2 סנטימטר.
- ניתן לשים על שיפוד, ולמתקשים ניתן לצלות את זה ישירות על הגריל.
מומלץ להגיש לצד ירקות צלויים וטחינה. בתיאבון וחג שמח
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן