רקע ראש השנה

מתקתק ומפואר: עוף בקונפי בצלים עם דלורית מהממת

הסבלנות בטיגון האיטי של הבצלים תשתלם לכם במיוחד! מתכון מטריף של עוף בקונפי בצלים עם דלורית רכה, נימוחה ונהדרת
הסבלנות בטיגון האיטי של הבצלים תשתלם לכם במיוחד! מתכון מטריף של עוף בקונפי בצלים עם דלורית רכה, נימוחה ונהדרת
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    99
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 99.0 קק״ל 792.2 קק״ל
    פחמימות 4.7 גרם 37.2 גרם
    שומן 9.1 גרם 72.5 גרם
    נתרן 391.1 מ״ג 3129.2 מ״ג
    חלבון 0.2 גרם 1.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 10.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 9.0 מ״ג 71.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 63.1 מ״ג 504.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    99
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 99.0 קק״ל 792.2 קק״ל
    פחמימות 4.7 גרם 37.2 גרם
    שומן 9.1 גרם 72.5 גרם
    נתרן 391.1 מ״ג 3129.2 מ״ג
    חלבון 0.2 גרם 1.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 10.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 9.0 מ״ג 71.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 63.1 מ״ג 504.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור

אל תיבהלו מצמד המילים “קונפי בצלים” – המשמעות שלו היא בסך הכל שהבצלים מטוגנים לאט לאט ולאורך זמן, עד להגעה לשלמות! קבלו מתכון של עוף בקונפי בצלים מתקתקים שמשודכים בשידוך מושלם לדלורית מטריפה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
רחלי קרוט
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף בקונפי בצלים עם דלורית

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) על כיריים שמתאים לתנור ומטגנים את הבצלים 20 דקות להזהבה יפה.
  2. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הטימין והסילאן וממשיכים לטגן עוד 10 דקות.
  3. מזיזים את הבצלים הצידה ומניחים את חלקי העוף כשהצד של העור כלפי מטה. מזהיבים את העוף כ-10 דקות ובינתיים מדי פעם מערבבים את הבצלים כדי שלא ישרפו.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  5. הופכים את העוף, כך שהצד של העור יהיה כלפי מעלה. מוסיפים את הדלורית ומערבבים אותה עם הבצלים.
  6. יוצקים מסביב את המים הרותחים ומכניסים את הסיר לתנור, ללא מכסה, למשך 30 דקות או עד שהעוף והדלורית זהובים יפה. מדי פעם חשוב להרטיב את העוף בנוזלים שמסביב.
  7. מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתקתק ומפואר: עוף בקונפי בצלים עם דלורית מהממת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    נעמי אלון

    מה קורה אם שמים אננס במקום דלורית? גם מתוק…

      Avatar
      מערכת Foody

      ואו יצא טעים!

    Avatar
    שמחה בירנשטוק

    אפשר בבקשה לקבל פרטים על מתכון זה אך בבישול ולא באפיה בתנור?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שמחה, לא מומלץ לבשל, הצלייה של העוף עם הדלורית בתנור היא הכרחית לקבלת הטעם במנה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות