נשנוש מעולה וקריספי: סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי תפוחי אדמה ובטטה
כמו פסטלים של תפוחי אדמה רק ללא השמן והגלוטן: סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי תפוחי אדמה ובטטה. סיגרים פריכים עם מלית רכה וטעימה
כמו פסטלים של תפוחי אדמה רק ללא השמן והגלוטן: סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי תפוחי אדמה ובטטה. סיגרים פריכים עם מלית רכה וטעימה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 485.3 קק״ל 1941.1 קק״לפחמימות 72.0 גרם 288.0 גרםשומן 7.8 גרם 31.3 גרםנתרן 1623.2 מ״ג 6492.9 מ״גחלבון 7.0 גרם 27.8 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 47.5 מ״ג 190.0 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 334.0 מ״ג 1336.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות485
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 485.3 קק״ל 1941.1 קק״לפחמימות 72.0 גרם 288.0 גרםשומן 7.8 גרם 31.3 גרםנתרן 1623.2 מ״ג 6492.9 מ״גחלבון 7.0 גרם 27.8 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 47.5 מ״ג 190.0 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 334.0 מ״ג 1336.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 485 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דפי אורז ממולאים
-
4 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לרבעים
-
1 בטטה גדולהקלופה וחתוכה לחתיכות גדולות
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערבאו לפי הטעם
-
2 כפות רוטב צ’ילי חריףמזרח מערבאו לפי הטעם
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 צרור פטרוזיליהאו כוסברה קצוצה (לא חובה)
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 חבילה דפי אורזמזרח מערבמרובעים
-
3 כפות שמן קנולהלהברשה
הגשה
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב טריאקימזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את המלית: שמים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים.
- מועכים את תכולת הסיר לפירה, מוסיפים רטבים, שום ועלי כוסברה (או פטרוזיליה) ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את הסיגרים: ממלאים כלי רחב במים קרים. מורחים שמן על משטח עבודה נקי.
- לוקחים דף אורז, טובלים לכמה שניות במים ומניחים על האזור המשומן. בעזרת סכין חדה חותכים אותו לחצי.
- שמים שורת מלית בקצה החתוך של הדף, מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים מעל את הקצוות וממשיכים לגלג לכדי סיגר. ממשיכים עם יתר הדפים והמילוי.
- מסדרים את הסיגרים במרווחים על גבי תבנית האפייה, מברישים בנדיבות בשמן, ואופים כ-20 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: שמים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים.
- מועכים את תכולת הסיר לפירה, מוסיפים רטבים, שום ועלי כוסברה (או פטרוזיליה) ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את הסיגרים: ממלאים כלי רחב במים קרים. מורחים שמן על משטח עבודה נקי.
- לוקחים דף אורז, טובלים לכמה שניות במים ומניחים על האזור המשומן. בעזרת סכין חדה חותכים אותו לחצי.
- שמים שורת מלית בקצה החתוך של הדף, מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים מעל את הקצוות וממשיכים לגלג לכדי סיגר. ממשיכים עם יתר הדפים והמילוי.
- מסדרים את הסיגרים במרווחים על גבי תבנית האפייה, מברישים בנדיבות בשמן, ואופים כ-20 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
נראה טעים האם אפשר להחליף את דפי האורז בעלי סיגר?
בוודאי שכן, הסיגרים יצאו קריספים בטירוף עם עלי סיגר!