סנו רקע

גיוזה צמחונית במילוי פטריות מוקפצות ובצל בתיבול עדין

מתכון מעולה ומדויק להכנת גיוזה צמחונית (ואף טבעונית) במילוי בצל ופטריות עם טריק לאידוי! מנת פתיחה מושלמת לארוחה אסיאתית
מתכון מעולה ומדויק להכנת גיוזה צמחונית (ואף טבעונית) במילוי בצל ופטריות עם טריק לאידוי! מנת פתיחה מושלמת לארוחה אסיאתית
  • ליאור קליין
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    179
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 178.8 קק״ל 1072.9 קק״ל
    פחמימות 26.9 גרם 161.5 גרם
    שומן 5.7 גרם 34.1 גרם
    נתרן 358.8 מ״ג 2153.0 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 29.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.2 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 12.3 מ״ג 73.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 115.7 מ״ג 694.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    179
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 178.8 קק״ל 1072.9 קק״ל
    פחמימות 26.9 גרם 161.5 גרם
    שומן 5.7 גרם 34.1 גרם
    נתרן 358.8 מ״ג 2153.0 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 29.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.2 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 12.3 מ״ג 73.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 115.7 מ״ג 694.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

גיוזה זה סוג של כיסונים אסיאתיים. כמו כל כיסונים אחרים, ניתן למלא אותם בשלל מילויים ולהכין בשיטת אידוי או טיגון. קבלו מתכון להכנת גיוזה עם מילוי שמתאים לצמחונים וטבעונים שמכינים בשיטת אידוי בעזרת פטנט מגניב שיאפשר לעשות זאת גם לכל מי שאין לו בבית סיר אידוי ייעודי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה בעזרת כף עץ את הקמח והמלח, מוסיפים את המים ומערבבים היטב לבצק אחיד. מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח וממשיכים ללוש ידנית כ-5 דקות. מכדררים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד סנו סושי ומניחים אותו בצד ל-30 דקות.
  2. קולפים וקוצצים את הבצל וחותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
  3. מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-5 דקות. מוסיפים את אבקת השום ורוטב הסויה, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-10 דקות נוספות עד שמרבית הנוזלים התאדו. מצננים.
  4. מרדדים את הבצק דק דק בעזרת מערוך על משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר 9-10 ס”מ.
  5. מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית מהמילוי וסוגרים לצורת גיוזה או דים סאם.
  6. מביאים לרתיחה סיר אידוי עם מים. למי שאין סיר אידוי - מביאים לרתיחה מים בתחתית סיר גדול. יוצרים טבעת מרדיד אלומיניום סנו סושי, כך שתיתן גובה לצלחת עליה נשים את הגיוזה לאידוי. שמים את הצלחת על הטבעת.
  7. מאדים את הגיוזה כ-10 דקות ומגישים עם רוטב סויה או סאטה בוטנים.
גיוזה צמחונית
גיוזה צמחונית במילוי פטריות ובצל. צילום: עדי פהר
tip

טיפ סנו סושי

לא צריך לצאת ולחפש סיר אידוי, קבלו טיפ מאיתנו לסיר אידוי ביתי ומהיר!
1. מרתיחים מים בתחתית סיר גדול.
2. יוצרים מרדיד אלומיניום סנו סושי טבעת גדולה, כך שתיתן גובה לצלחת שנשים מעליה.
3. מניחים מעל הרדיד צלחת ועל הצלחת מניחים את הגיוזה לאידוי.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גיוזה צמחונית במילוי פטריות מוקפצות ובצל בתיבול עדין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות