סוכריות פסטה במילוי גבינות וארטישוק ברוטב חמאה, שום ולימון
סוכריות פסטה עדינות ורכות לארוחה חלבית מרשימה במיוחד! סוכריות פסטה ממולאות בגבינות וארטישוק ברוטב חמאה לימוני נהדר
סוכריות פסטה עדינות ורכות לארוחה חלבית מרשימה במיוחד! סוכריות פסטה ממולאות בגבינות וארטישוק ברוטב חמאה לימוני נהדר
- רון חיים
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 491.6 קק״ל 983.2 קק״לפחמימות 43.8 גרם 87.6 גרםשומן 28.4 גרם 56.8 גרםנתרן 1789.0 מ״ג 3578.1 מ״גחלבון 17.5 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.3 גרםשומן רווי 12.5 גרם 24.9 גרםכולסטרול 192.3 מ״ג 384.7 מ״גסידן 374.6 מ״ג 749.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 118.6 מ״ג 237.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות492
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 491.6 קק״ל 983.2 קק״לפחמימות 43.8 גרם 87.6 גרםשומן 28.4 גרם 56.8 גרםנתרן 1789.0 מ״ג 3578.1 מ״גחלבון 17.5 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.3 גרםשומן רווי 12.5 גרם 24.9 גרםכולסטרול 192.3 מ״ג 384.7 מ״גסידן 374.6 מ״ג 749.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 118.6 מ״ג 237.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לפסטה יש המון צורות, ואנחנו שמחים במיוחד להכיר לכם עוד סוג פסטה שתוכלו להכין בבית מאפס – פסטת סוכריות במילוי נפלא של גבינות וארטישוק. תוסיפו לזה רוטב לימוני חמצמץ וקיבלתם ארוחה איטלקית מושקעת ומושלמת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 492 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
100 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
2 יחידות ארטישוקים בשימוריםא-לה רומנה
-
1 כף קליפת לימוןמגוררת
-
2 כפות גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
30 גרם חמאה
-
1 כפית שמן זית
-
1 כפית אורגנו טריקצוץ
-
1 כפית שוםכתוש
-
1/2 כפית קליפת לימוןמגוררת
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף מיםמבישול הפסטה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה 4-5 דקות לבצק אחיד. מוציאים אותו למשטח עבודה מקומח ולשים עד דקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
- מכינים את המלית: קוצצים את הארטישוקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הריקוטה, קליפת הלימון המגוררת והפרמז’ן, מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר.
- מרדדים את בצק הפסטה הקר לעובי דק. חותכים למלבנים, מניחים במרכז מהמלית ומקפלים למעין סוכריות. שומרים במקרר.
- מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים מומלחים ומבשלים את סוכריות הפסטה 2-3 דקות.
- בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת רחבה את החמאה ושמן הזית, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מעבירים את סוכריות הפסטה המוכנות מהסיר אל מחבת הרוטב בעזרת כף מחוררת, מערבבים היטב, משאירים לכמה דקות לספיגת הטעמים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה 4-5 דקות לבצק אחיד. מוציאים אותו למשטח עבודה מקומח ולשים עד דקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
- מכינים את המלית: קוצצים את הארטישוקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הריקוטה, קליפת הלימון המגוררת והפרמז’ן, מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר.
- מרדדים את בצק הפסטה הקר לעובי דק. חותכים למלבנים, מניחים במרכז מהמלית ומקפלים למעין סוכריות. שומרים במקרר.
- מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים מומלחים ומבשלים את סוכריות הפסטה 2-3 דקות.
- בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת רחבה את החמאה ושמן הזית, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מעבירים את סוכריות הפסטה המוכנות מהסיר אל מחבת הרוטב בעזרת כף מחוררת, מערבבים היטב, משאירים לכמה דקות לספיגת הטעמים ומגישים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן