סלמון בתנור במרינדת לימון, שום ודבש – מתכון ב-10 דקות!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 442.4 קק״ל 1769.4 קק״לפחמימות 17.9 גרם 71.6 גרםשומן 22.8 גרם 91.0 גרםנתרן 391.3 מ״ג 1565.4 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.0 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.2 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.8 מ״ג 47.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 68.5 מ״ג 273.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות442
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 442.4 קק״ל 1769.4 קק״לפחמימות 17.9 גרם 71.6 גרםשומן 22.8 גרם 91.0 גרםנתרן 391.3 מ״ג 1565.4 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.0 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.2 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.8 מ״ג 47.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 68.5 מ״ג 273.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
בניגוד למה שרבים מאיתנו חושבים, אנחנו יכולים להפוך את הבית שלנו למסעדה ובסרוויס של 10 דקות על השעון אתם מוציאים תחת הידיים ארוחת מלכים שהיא גם בריאה וגם מרשימה. אז מה מכינים? קבלו מתכון מצויין של סלמון אפוי בתנור עם שום, לימון, שמן זית ודבש שהם תמיד משתלבים באופן מנצח. אם בא לכם תוכלו להוסיף ירקות כמו עגבניות, ראשי שום, כרובית, קישואים או סלק.
ב-10 דקות הכנתם ארוחת גורמה של סלמון אפוי בייתי שקל לדמיין ששף הכין לנו אותו.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 442 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- בקערה טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
- מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
- מזלפים מעל לסלמון עוד כף שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
- מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- בקערה טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
- מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
- מזלפים מעל לסלמון עוד כף שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
- מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.
ניתן להכין את המרינדה של הסלמון ולהשרות בה את הסלמון עד שעתיים לפני האפייה. שומרים את הדג המושרה במקרר עד לאפייה. לא מומלץ להשרות יותר מזה כי החומציות של הלימון עלולה "לבשל" את הדג.
סלמון בתנור מוכן כשהוא מתפורר בקלות בעזרת מזלג. צבעו יהיה ורוד בהיר.
כן, ניתן להחליף את הדבש במייפל טהור או בסילאן. אם מעדיפים פחות מתיקות, ניתן להשתמש בפחות מהכמות שבמתכון. הטעם ישתנה מעט, אך עדיין יהיה טעים.
ניתן להכין מתכון של סלמון בתנור בגריל. עוטפים את הדג ברדיד אלומיניום יחד עם המרינדה וצולים על גריל בינוני-גבוה למשך כ-12-15 דקות, או עד שהדג מוכן.
תגובות (77)
שלום, האם מיץ לימון סחוט מלימון אמיתי או גם מיץ לימון קנוי זה טוב?
גם סחוט טבעי וגם קנוי זה בסדר גמור 🙂 כמובן שישפיע מעט על הטעם, אבל לא באופן דרמטי
שלום,האם אפשר להקפיא את הסלמון אחרי שאני אופה אותו?
היי עידו, לאחר האפיה מומלץ להשאיר בקירור ולא בהקפאה
שלום,
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת שישי בערב
- דגים
- יום האהבה
- מארחים
- מנות עיקריות
- מנות עיקריות לראש השנה
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכוני חגים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים קלים
- סוכות