רקע מתחם קופיני
באנר קופיני דסקטופ

סלמון בתנור במרינדת לימון, שום ודבש – מתכון ב-10 דקות!

רוצים לגוון את הארוחות הביתיות במתכון קליל ורב רושם? סלמון בתנור ברוטב דבש, שום, לימון ושמן זית - מתכון וסרוויס ב-10 דקות!
רוצים לגוון את הארוחות הביתיות במתכון קליל ורב רושם? סלמון בתנור ברוטב דבש, שום, לימון ושמן זית - מתכון וסרוויס ב-10 דקות!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
610 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    442
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 442.4 קק״ל 1769.4 קק״ל
    פחמימות 17.9 גרם 71.6 גרם
    שומן 22.8 גרם 91.0 גרם
    נתרן 391.3 מ״ג 1565.4 מ״ג
    חלבון 40.3 גרם 161.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.8 מ״ג 47.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 68.5 מ״ג 273.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    442
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 442.4 קק״ל 1769.4 קק״ל
    פחמימות 17.9 גרם 71.6 גרם
    שומן 22.8 גרם 91.0 גרם
    נתרן 391.3 מ״ג 1565.4 מ״ג
    חלבון 40.3 גרם 161.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.8 מ״ג 47.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 68.5 מ״ג 273.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

בניגוד למה שרבים מאיתנו חושבים, אנחנו יכולים להפוך את הבית שלנו למסעדה ובסרוויס של 10 דקות על השעון אתם מוציאים תחת הידיים ארוחת מלכים שהיא גם בריאה וגם מרשימה. אז מה מכינים? קבלו מתכון מצויין של סלמון אפוי בתנור עם שום, לימון, שמן זית ודבש שהם תמיד משתלבים באופן מנצח. אם בא לכם תוכלו להוסיף ירקות כמו עגבניות, ראשי שום, כרובית, קישואים או סלק.

ב-10 דקות הכנתם ארוחת גורמה של סלמון אפוי בייתי שקל לדמיין ששף הכין לנו אותו.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
מערכת Foody
X

610 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  3. בקערה טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
  4. מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
  5. מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
  6. מזלפים מעל לסלמון עוד כף שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
  7. מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.

דווקא עכשיו - מגלים את שדרות. המדריך המלא של משה שגב וסנדרה רינגלר לכל המקומות הכי טעימים ומרתקים שיש לעיר שדרות להציע!

רוצים לרכוש מתנה מיוחדת לעובדים לחג? מארז “שוגר מאמא” - רב המכר החדש של קרין גורן עם המתכונים האהובים מהאוסף הפרטי שלה! לפרטים נוספים לחצו כאן!

מחפשים מתכון נוסף של מנת דג קלה ומהירה להכנה? לחצו כאן!

סלמון אפוי עם דבש לימון שום
סלמון בתנור
שאלות ותשובות

ניתן להכין את המרינדה של הסלמון ולהשרות בה את הסלמון עד שעתיים לפני האפייה. שומרים את הדג המושרה במקרר עד לאפייה. לא מומלץ להשרות יותר מזה כי החומציות של הלימון עלולה "לבשל" את הדג.

סלמון בתנור מוכן כשהוא מתפורר בקלות בעזרת מזלג. צבעו יהיה ורוד בהיר.

כן, ניתן להחליף את הדבש במייפל טהור או בסילאן. אם מעדיפים פחות מתיקות, ניתן להשתמש בפחות מהכמות שבמתכון. הטעם ישתנה מעט, אך עדיין יהיה טעים.

ניתן להכין מתכון של סלמון בתנור בגריל. עוטפים את הדג ברדיד אלומיניום יחד עם המרינדה וצולים על גריל בינוני-גבוה למשך כ-12-15 דקות, או עד שהדג מוכן.


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלמון בתנור במרינדת לימון, שום ודבש – מתכון ב-10 דקות!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Daniel Platkov

    מתכון מנצח ??

    Avatar
    Lior Lavon

    יצא מדהים

    Avatar
    בלוג אוכל של מיכל לוי אלחלל michi
הצג עוד

תגובות (77)

Avatar

    Avatar
    נטלי

    שלום, האם מיץ לימון סחוט מלימון אמיתי או גם מיץ לימון קנוי זה טוב?

      Avatar
      מערכת Foody

      גם סחוט טבעי וגם קנוי זה בסדר גמור 🙂 כמובן שישפיע מעט על הטעם, אבל לא באופן דרמטי

    Avatar
    עידו פלס

    שלום,האם אפשר להקפיא את הסלמון אחרי שאני אופה אותו?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עידו, לאחר האפיה מומלץ להשאיר בקירור ולא בהקפאה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות