-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.7 קק״ל 498.8 קק״לפחמימות 17.9 גרם 71.7 גרםשומן 4.1 גרם 16.4 גרםנתרן 723.5 מ״ג 2894.0 מ״גחלבון 4.0 גרם 16.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.9 גרםשומן רווי 0.6 גרם 2.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.6 מ״ג 62.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 88.5 מ״ג 354.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות125
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.7 קק״ל 498.8 קק״לפחמימות 17.9 גרם 71.7 גרםשומן 4.1 גרם 16.4 גרםנתרן 723.5 מ״ג 2894.0 מ״גחלבון 4.0 גרם 16.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.9 גרםשומן רווי 0.6 גרם 2.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.6 מ״ג 62.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 88.5 מ״ג 354.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 125 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז וברוקולי
-
1 כוס אורז יסמיןאפשר להשתמש באורז בסמטי
-
1 1/2 כוסות מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 ראש ברוקולי
דג
-
3 פילה סלמון טרי
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 כף מיסו כהה
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
2 כפות שומשום
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה רוטב סויה, מיסו, רוטב צ’ילי, שמן שומשום ופלפל שחור. חותכים את פילה הדג לחתיכות בעובי 5 ס״מ.
- מוסיפים את הסלמון ומניחים לו לספוג טעמים עד שהאורז מוכן.
- שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים, מסננים.
- מפרקים את הברוקולי לפרחים.
- שמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר ויוצקים פנימה את המים, האורז והמלח. מערבבים היטב.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור.
- מכוונים לעוצמה גבוהה במשך 3 דקות ולוחצים על התחל.
- בתום 3 הדקות משחררים את האדים שבסיר על ידי הזזת השסתום למצב vent.
- מניחים בתוך הסיר, מעל האורז, את הרשת כשהיא במצבה הגבוה.
- מניחים מעל רשת את הסלמון כשהצד של העור (שהוסר) כלפי מטה. מפזרים מסביב את פרחי הברוקולי.
- סוגרים את המכסה, מזיזים את הסליידר למצב טיגון באוויר/בישול ובוחרים בתכנית גריל.
- מכוונים את הזמן ל-7 דקות ולוחצים על התחל.
- מומלץ לפתוח את המכסה פעם אחת במהלך הבישול ולהבריש ביתרת המרינדה.
- מגישים את הסלמון עם שומשום מעל לצד אורז וברוקולי.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה רוטב סויה, מיסו, רוטב צ’ילי, שמן שומשום ופלפל שחור. חותכים את פילה הדג לחתיכות בעובי 5 ס״מ.
- מוסיפים את הסלמון ומניחים לו לספוג טעמים עד שהאורז מוכן.
- שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים, מסננים.
- מפרקים את הברוקולי לפרחים.
- שמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר ויוצקים פנימה את המים, האורז והמלח. מערבבים היטב.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור.
- מכוונים לעוצמה גבוהה במשך 3 דקות ולוחצים על התחל.
- בתום 3 הדקות משחררים את האדים שבסיר על ידי הזזת השסתום למצב vent.
- מניחים בתוך הסיר, מעל האורז, את הרשת כשהיא במצבה הגבוה.
- מניחים מעל רשת את הסלמון כשהצד של העור (שהוסר) כלפי מטה. מפזרים מסביב את פרחי הברוקולי.
- סוגרים את המכסה, מזיזים את הסליידר למצב טיגון באוויר/בישול ובוחרים בתכנית גריל.
- מכוונים את הזמן ל-7 דקות ולוחצים על התחל.
- מומלץ לפתוח את המכסה פעם אחת במהלך הבישול ולהבריש ביתרת המרינדה.
- מגישים את הסלמון עם שומשום מעל לצד אורז וברוקולי.
הערות
- אם אוהבים את הברוקולי מאוד רך אפשר להניח אותו מעל האורז בזמן הבישול של האורז
- במקום ברוקולי אפשר לשים שעועית ירוקה, חצאי זוקיני, בוק צ'וי, קערת קרמיקה עם עלי תרד שמתרככים בזמן הבישול ואפילו קלחי תירס
- במקום אורז אפשר להשתמש בקינואה או בורגול עבה
הערות
- אם אוהבים את הברוקולי מאוד רך אפשר להניח אותו מעל האורז בזמן הבישול של האורז
- במקום ברוקולי אפשר לשים שעועית ירוקה, חצאי זוקיני, בוק צ'וי, קערת קרמיקה עם עלי תרד שמתרככים בזמן הבישול ואפילו קלחי תירס
- במקום אורז אפשר להשתמש בקינואה או בורגול עבה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הכנתי לפי המתכון והאורז יצא בתחילה מצוין אבל לאחר מכן ששמתי את הסלומון לעוד עשר דקות על מצב גריל חלק מהאורז התייבש לגמרי
היי יוסי, מתנצלים על התקלה. את הסלמון צריך לשים ל-7 דקות ולא ל-10. מודים לך על עירור תשומת הלב, תוקן.