סמבוסק עיראקי מטוגן ממולא חומוס
יש לנו מתכון שכולם יאהבו! סמבוסק עיראקי, מטוגן, קראנצ'י וחמים ממולא בחומוס, בצל מקורמל ותבלינים! הכי טעים בעולם יחד עם ירקות חתוכים טריים
יש לנו מתכון שכולם יאהבו! סמבוסק עיראקי, מטוגן, קראנצ'י וחמים ממולא בחומוס, בצל מקורמל ותבלינים! הכי טעים בעולם יחד עם ירקות חתוכים טריים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 184.4 קק״ל 3687.6 קק״לפחמימות 25.9 גרם 518.8 גרםשומן 6.9 גרם 138.4 גרםנתרן 409.6 מ״ג 8192.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 87.7 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 46.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 44.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.4 מ״ג 347.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 129.3 מ״ג 2585.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות184
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 184.4 קק״ל 3687.6 קק״לפחמימות 25.9 גרם 518.8 גרםשומן 6.9 גרם 138.4 גרםנתרן 409.6 מ״ג 8192.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 87.7 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 46.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 44.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.4 מ״ג 347.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 129.3 מ״ג 2585.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 184 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כף גדושה שמרים יבשים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
100 גרם מרגרינהללא תוספת מלח. אל תחליפו בחמאה, יוצא פחות טוב.
-
1 כוס מים פושריםאו לפי הצורך
מילוי
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושליםמושרים לילה במים ומבושלים עד ריכוך (אפשר גם 2 קופסאות שימורי חומוס מסוננים מנוזלים)
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים גדוליםקצוצים דק
-
1 כפית גדושה כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
טיגון
-
או כל שמן צמחי אחר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והמרגרינה המומסת.
- מוסיפים את המים בזרם דק עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.
- מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בערך שעה).
- מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מועכים בקערה את גרגרי החומוס (אפשר עם מועך פירה ולא נורא אם נשארות קצת חתיכות).
- מוסיפים את הבצק המטוגן לקערה, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחלקים את הבצק התפוח ל-4 חלקים שווים.
- כל חלק מחלקים ל-5 חתיכות קטנות ושוות.
- כל חתיכה כזו מגלגלים לכדור ומרדדים דק לעיגול (3-4 מ”מ). את הבצק הנותר מכסים בינתיים שלא יתייבש.
- ממלאים כל עיגול מרודד במלית החומוס (כף וחצי בערך) וסוגרים לחצי עיגול (אפשר להדק את השוליים בידיים).
- מטגנים: מחממים שמן בעומק של כ-2.5 ס”מ במחבת גדולה ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והמרגרינה המומסת.
- מוסיפים את המים בזרם דק עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.
- מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בערך שעה).
- מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מועכים בקערה את גרגרי החומוס (אפשר עם מועך פירה ולא נורא אם נשארות קצת חתיכות).
- מוסיפים את הבצק המטוגן לקערה, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחלקים את הבצק התפוח ל-4 חלקים שווים.
- כל חלק מחלקים ל-5 חתיכות קטנות ושוות.
- כל חתיכה כזו מגלגלים לכדור ומרדדים דק לעיגול (3-4 מ”מ). את הבצק הנותר מכסים בינתיים שלא יתייבש.
- ממלאים כל עיגול מרודד במלית החומוס (כף וחצי בערך) וסוגרים לחצי עיגול (אפשר להדק את השוליים בידיים).
- מטגנים: מחממים שמן בעומק של כ-2.5 ס”מ במחבת גדולה ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
קטגוריות
- אוכל עיראקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- לא רק לטבעונים
- מאפים מלוחים
- מטוגנים מכל העולם
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים