סנדוויצ’וני חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות
מתכון שנולד בטעות משאריות חציל מטוגן והפך לאהוב ביותר - רותם ליברזון מכינה סנדוויצ'וני חצילים ממולאים בבשר ברוטב עגבניות
מתכון שנולד בטעות משאריות חציל מטוגן והפך לאהוב ביותר - רותם ליברזון מכינה סנדוויצ'וני חצילים ממולאים בבשר ברוטב עגבניות
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2634.4 קק״ל 10537.8 קק״לפחמימות 27.4 גרם 109.4 גרםשומן 272.7 גרם 1090.9 גרםנתרן 2056.1 מ״ג 8224.3 מ״גחלבון 36.0 גרם 144.1 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.6 גרםשומן רווי 24.3 גרם 97.0 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 112.3 מ״ג 449.3 מ״גברזל 6.3 מ״ג 25.3 מ״גאשלגן 1329.9 מ״ג 5319.8 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 35.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2634
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2634.4 קק״ל 10537.8 קק״לפחמימות 27.4 גרם 109.4 גרםשומן 272.7 גרם 1090.9 גרםנתרן 2056.1 מ״ג 8224.3 מ״גחלבון 36.0 גרם 144.1 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.6 גרםשומן רווי 24.3 גרם 97.0 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 112.3 מ״ג 449.3 מ״גברזל 6.3 מ״ג 25.3 מ״גאשלגן 1329.9 מ״ג 5319.8 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 35.0 מ״גסגור
נשארו לי חצילים מטוגנים מסלט חצילים וקצת בשר, והחלטתי למלא אותם ולקשור אותם בסרט יפה של בצל ירוק ואז לשדך אותם לרוטב עגבניות לוהט. יצא משהו חדש ונפלא.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2634 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
מילוי
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 בצל בינוני
-
1 כף קליפת לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית קינמון טחון
רוטב
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 מקל קינמון בינוני
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
קישוט
-
1 צרור בצל ירוק
אופן הכנה
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ וממליחים כדי שיגירו נוזלים. מייבשים היטב עם מגבות נייר.
- חולטים את הבצל הירוק לדקה במים רותחים. מוציאים ומצננים.
- קולפים וקוצצים את הבצל והשום.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החצילים משני הצדדים להשחמה מלאה.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- מערבבים היטב את רכיבי המילוי.
- קורצים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים כמו המבורגר דק לגודל של פרוסות החציל. מניחים קציצה בין כל שני חצילים ומהדקים היטב. לוקחים עלה של בצל ירוק וקושרים כל כריך כמו חבילת מתנה.
- מכינים את הרוטב: מטגנים במעט שמן את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את השום והצ’ילי לעוד דקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המים ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את המלח.
- מכניסים בעדינות את הכריכונים הקטנים לתוך הרוטב, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-20 דקות. מגישים חם לצד אורז לבן.
אופן הכנה
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ וממליחים כדי שיגירו נוזלים. מייבשים היטב עם מגבות נייר.
- חולטים את הבצל הירוק לדקה במים רותחים. מוציאים ומצננים.
- קולפים וקוצצים את הבצל והשום.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החצילים משני הצדדים להשחמה מלאה.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- מערבבים היטב את רכיבי המילוי.
- קורצים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים כמו המבורגר דק לגודל של פרוסות החציל. מניחים קציצה בין כל שני חצילים ומהדקים היטב. לוקחים עלה של בצל ירוק וקושרים כל כריך כמו חבילת מתנה.
- מכינים את הרוטב: מטגנים במעט שמן את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את השום והצ’ילי לעוד דקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המים ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את המלח.
- מכניסים בעדינות את הכריכונים הקטנים לתוך הרוטב, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-20 דקות. מגישים חם לצד אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
איך הבצל ירוק נשאר כ”כ ירוק אחרי בישול?
אני מכניסה את הבשר לחצילים לפני שהוא מטוגן? רק רוטב העגבניות מבשל אותו?
אפשר להמיר את שלב הבישול האחרון בסיר לאפיה בתנור
אין צורך, מכיוון שגם ככה משתמשים בסיר לבישול הרוטב, אז רק סוגרים את המכסה וממשיכים לבשל.