ספינג’ – הסופגנייה המרוקאית של יונית צוקרמן
- יונית צוקרמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 235.7 קק״ל 4713.3 קק״לפחמימות 39.7 גרם 794.6 גרםשומן 3.5 גרם 69.4 גרםנתרן 391.2 מ״ג 7824.0 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.6 מ״ג 171.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.6 מ״ג 1072.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות236
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 235.7 קק״ל 4713.3 קק״לפחמימות 39.7 גרם 794.6 גרםשומן 3.5 גרם 69.4 גרםנתרן 391.2 מ״ג 7824.0 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.6 מ״ג 171.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.6 מ״ג 1072.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
אני מטורפת על חג החנוכה, כי אז אני יכולה להכין כמויות של ספינג’. מה יכול להיות רע? בצק אוורירי וטעים בטירוף שמטגנים בשמן החם. הוא תופח והופך לסופגנייה יפהפייה. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים בתיאבון רב.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 236 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים, מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
- בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז).
- מטגנים את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מניחים בכלי הגשה אוריינטלי כדי שיאמינו שאתם מאמא מרוקאית אסלית, אפשר להניח על מפיות יפות, בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.
- לא שוכחים לבוא לספר לנו איך יצא!
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים, מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
- בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז).
- מטגנים את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מניחים בכלי הגשה אוריינטלי כדי שיאמינו שאתם מאמא מרוקאית אסלית, אפשר להניח על מפיות יפות, בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.
- לא שוכחים לבוא לספר לנו איך יצא!
תגובות (128)
קראתי את התגובות ואני לא מבינה איך יצא לכם בצק , כמות המים פשוט עצומה! אני פשוט מתבאסת שבכלל ניסיתי את המתכון. אבל מה שחשוב לי שאנשים יראו את התגובה ולא יכינו את המתכון עד שתשנו את כמות המים! ועוד מוסיפים לבצק שמן וזה בכלל לא נדרש לבצק ספינג׳ בקיצור חבל ממש בדרך כלל אני ממש אוהבת את המתכונים של יונית צוקרמן לדעתי יש בלבול בכתיבה!
היי רעות, האם את משתמשת בכוס מדידה? שימי לב שכוסות שונות הן בנפחי מים שונים, כך שחשוב להשתמש בכוס שנפחה 240 מ”ל (כוס מדידה). שימי לב שלהבדיל מבצק של סופגניות שהוא יחסית קשה, בצק ספינג’ צריך להיות יחסית רך וממימי
יש לי שאלה אפשר להתפיח את הבצק יותר משעתיים
היי רוזן, מומלץ שלא