מתכון מושלם של עוגיות גזר טעימות, מזינות ומהירות
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 128.5 קק״ל 3855.4 קק״לפחמימות 15.9 גרם 478.1 גרםשומן 7.7 גרם 231.1 גרםנתרן 20.5 מ״ג 615.1 מ״גחלבון 1.7 גרם 50.3 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.7 גרםשומן רווי 3.3 גרם 97.9 גרםכולסטרול 18.1 מ״ג 541.6 מ״גסידן 14.3 מ״ג 429.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 94.0 מ״ג 2820.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות129
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 128.5 קק״ל 3855.4 קק״לפחמימות 15.9 גרם 478.1 גרםשומן 7.7 גרם 231.1 גרםנתרן 20.5 מ״ג 615.1 מ״גחלבון 1.7 גרם 50.3 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.7 גרםשומן רווי 3.3 גרם 97.9 גרםכולסטרול 18.1 מ״ג 541.6 מ״גסידן 14.3 מ״ג 429.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 94.0 מ״ג 2820.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 7.4 מ״גסגור
אני כל כך אוהבת עוגת גזר, שחשבתי – למה לא להכין עוגיות גזר. ניסיתי – והן יצאו נפלא. המרקם שלהן הוא משהו באמצע בין עוגה לעוגייה ומזכיר כיפות של מאפינס גזר. אם רוצים לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ’, אפשר להצמיד זוגות של עוגיות מוכנות שביניהן מילוי גבינת שמנת, ממותקת בדבש וקצת קינמון.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 129 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
100 גרם חמאה רכה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/4כוס או 45 גרם סוכר חום כהה
-
1 ביצה L
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
2גדולים או 1 כוס גזר
-
1כוס או 100 גרם אגוזי פקאן
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
מילוי גבינת שמנת
-
200 גרם גבינת שמנת
-
2 כפות דבש
-
1/4 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מגרדים גזר בפומפיה. קוצצים אגוזי פקאן.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומעבדים לבצק אחיד וקצת דביק.
- מערבבים פנימה גזר, פקאנים וצימוקים.
- מגלגלים לכדורים בגודל פלאפל בידיים רטובות (או נעזרים בכף גלידה קפיצית).
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות (העוגיות המוכנות יהיו תפוחות ועדיין רכות). מצננים מעט ומגישים.
- אם רוצים להגיש כעוגיות סנדוויץ’, מורחים מעט מילוי גבינת שמנת על עוגייה ומצמידים אליה עוגייה נוספת. מרכיבים באופן הזה את שאר העוגיות בזוגות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מגרדים גזר בפומפיה. קוצצים אגוזי פקאן.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומעבדים לבצק אחיד וקצת דביק.
- מערבבים פנימה גזר, פקאנים וצימוקים.
- מגלגלים לכדורים בגודל פלאפל בידיים רטובות (או נעזרים בכף גלידה קפיצית).
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות (העוגיות המוכנות יהיו תפוחות ועדיין רכות). מצננים מעט ומגישים.
- אם רוצים להגיש כעוגיות סנדוויץ’, מורחים מעט מילוי גבינת שמנת על עוגייה ומצמידים אליה עוגייה נוספת. מרכיבים באופן הזה את שאר העוגיות בזוגות.
תגובות (7)
התוספות של פקאן וצימוקים הם חובה?
היי דן, התוספות אינן חובה וניתן להוסיף תוספו אחרות בהתאם להעדפתך
היי דן, התוספות אינן חובה וניתן להוסיף תוספות אחרות בהתאם להעדפתך
האם יתאים לעוגיות הגזר תוספת של כוס שוקולד צ’יפס?
אפשר לנסות 🙂 ספרו לנו איך יצא
אני לא אוהבת עוגות גזר אבל אני מעריצה גדולה של קרין ולא מפסיקה לאפות מהספרים שלה![יש לי כבר שתים]
יואו את אלופה!!! איזה כיף לקבל ממך תמונות!!!!