עוגיות מושלגות – עוגיות שוקולד מטריפות!

עוגיות מושלגות אלה הן עוגיות שוקולד תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
עוגיות מושלגות אלה הן עוגיות שוקולד תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
  • קרין גורן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    77
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 77.2 קק״ל 3860.8 קק״ל
    פחמימות 8.7 גרם 432.8 גרם
    שומן 4.1 גרם 202.6 גרם
    נתרן 14.2 מ״ג 711.3 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 87.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 43.3 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 94.1 גרם
    כולסטרול 20.1 מ״ג 1003.4 מ״ג
    סידן 14.8 מ״ג 738.4 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 31.3 מ״ג
    אשלגן 66.9 מ״ג 3347.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    77
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 77.2 קק״ל 3860.8 קק״ל
    פחמימות 8.7 גרם 432.8 גרם
    שומן 4.1 גרם 202.6 גרם
    נתרן 14.2 מ״ג 711.3 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 87.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 43.3 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 94.1 גרם
    כולסטרול 20.1 מ״ג 1003.4 מ״ג
    סידן 14.8 מ״ג 738.4 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 31.3 מ״ג
    אשלגן 66.9 מ״ג 3347.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור

עוגיות מושלגות וטעימות שכאלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. במהלך האפייה העוגיות תופחות, “מתפוצצות” ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח…).

גיוונים:

  • לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
  • לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג’ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
  • לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
  3. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
  4. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
  6. אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (עוגיות מושלגות אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות מושלגות – עוגיות שוקולד מטריפות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    הודיה

    אפשר לשים וויסקי במקום ליקר?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, גם יכולה לוותר על אלכוהול במתכון

    Avatar
    שלומית

    וואי יצא שלמותתת אבל בגלל שעשיתי בטוסטר אובן אז אפיתי אותם 14 דקות ויצא מדהים

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח מאוד לקרוא, שלומית!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות