סנו רקע

עוגיות חורפיות בצורת פטריות

עוגיות קטנות ומתוקות שהילדים יאהבו לעזור להכין - עוגיות בצורת פטריות עם ציפוי שוקולד לבן ואדום לקישוט שולחן הקינוחים
עוגיות קטנות ומתוקות שהילדים יאהבו לעזור להכין - עוגיות בצורת פטריות עם ציפוי שוקולד לבן ואדום לקישוט שולחן הקינוחים
  • שרית נובק
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    177
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.9 קק״ל 4422.4 קק״ל
    פחמימות 27.8 גרם 695.3 גרם
    שומן 6.3 גרם 158.2 גרם
    נתרן 51.9 מ״ג 1298.1 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 66.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.1 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 30.4 גרם
    כולסטרול 21.1 מ״ג 527.4 מ״ג
    סידן 18.7 מ״ג 466.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 7.2 מ״ג
    אשלגן 45.3 מ״ג 1132.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    177
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.9 קק״ל 4422.4 קק״ל
    פחמימות 27.8 גרם 695.3 גרם
    שומן 6.3 גרם 158.2 גרם
    נתרן 51.9 מ״ג 1298.1 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 66.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.1 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 30.4 גרם
    כולסטרול 21.1 מ״ג 527.4 מ״ג
    סידן 18.7 מ״ג 466.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 7.2 מ״ג
    אשלגן 45.3 מ״ג 1132.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

הרכבה וציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר חום, מלח, סודה לשתייה, קינמון, ציפורן וג’ינג’ר.
  3. עושים באמצע גומה ומוסיפים את שאר המצרכים: שמן, ביצים, דבש וסילאן. מערבבים בקצרה רק עד שהבצק מתאחד.
  4. לראש הפטריות - יוצרים כדורים מהבצק בקוטר כ-4 ס”מ.
  5. לרגל - מגלגלים גליל קטן ברוחב 1 ס”מ ובאורך 3-4 ס”מ.
  6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד שהתחתית מזהיבה והעוגיות נסדקות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.
  7. מרכיבים את העוגיות: ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים עם שמן צמחי.
  8. עושים גומה קטנה עם סכין או כפית בתחתית העוגיות העגולות.
  9. טובלים קצה של עוגיית רגל בשוקולד ומצמידים את הרגל לראש הפטריה. מקררים עד להתקשות של השוקולד.
  10. צובעים את יתרת השוקולד באדום. טובלים את ראש העוגייה בשוקולד האדום ומפזרים מעל סוכריות.
  11. מניחים להתייצבות של השוקולד.
עוגיות בצורת פטריות1
עוגיות חורפיות בצורת פטריות. צילום: שרית נובק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נאוה

    היי, האם העוגיות טובות בהקפאה? אפשר להכין מראש?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי נאוה, כן הן טובות להקפאה, ואפשר בהחלט להכין מראש. רצוי להוציא מהקפאה למקרר לפני שמגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות