-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 681.5 קק״ל 6814.8 קק״לפחמימות 65.4 גרם 653.7 גרםשומן 38.4 גרם 384.3 גרםנתרן 493.9 מ״ג 4938.8 מ״גחלבון 18.6 גרם 186.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 8.7 גרםשומן רווי 18.9 גרם 188.7 גרםכולסטרול 242.6 מ״ג 2425.9 מ״גסידן 200.8 מ״ג 2008.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 768.3 מ״ג 7683.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 13.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה שעהכולל 10 שעות
-
קלוריות682
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 681.5 קק״ל 6814.8 קק״לפחמימות 65.4 גרם 653.7 גרםשומן 38.4 גרם 384.3 גרםנתרן 493.9 מ״ג 4938.8 מ״גחלבון 18.6 גרם 186.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 8.7 גרםשומן רווי 18.9 גרם 188.7 גרםכולסטרול 242.6 מ״ג 2425.9 מ״גסידן 200.8 מ״ג 2008.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 768.3 מ״ג 7683.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 13.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 682 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
250 גרם עוגיות אוראו
-
30 גרם חמאה
מלית גבינה ושוקולד הלבן
-
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
4כפות או 40 גרם קורנפלור
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
ציפוי גנאש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את תחתית העוגיות: במעבד המזון טוחנים את העוגיות לפירורים. ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים לפירורי העוגיות ומערבבים. משמנים את התבנית הקפיצית ומהדקים את תערובת הפירורים לתחתית שלה. מעבירים למקפיא עד הרכבת העוגה.
- מחממים את התנור ל-140 מעלות במצב טורבו. מניחים תבנית עם מים רותחים לתחתית התנור, לסביבה עשירה באדים.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערה מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והסוכר. משאירים בצד 5 דקות להתמוססות הסוכר.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים במטרפה לאיחוד.
- מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב, עד שאין יותר גושים.
- מחממים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה להמסה. טורפים לרוטב אחיד. מוסיפים לתערובת הגבינה וטורפים לאיחוד.
- מוזגים את המלית לתבנית, מעל בסיס העוגיות. אופים 60-75 דקות עד ששולי העוגה תפוחים ויציבים, אבל היא עדין רוטטת במרכזה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה להמסה. מערבבים לרוטב אחיד, מוזגים על העוגה הקרה שבתבנית ומטים לכיסוי כל פני העוגה. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את תחתית העוגיות: במעבד המזון טוחנים את העוגיות לפירורים. ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים לפירורי העוגיות ומערבבים. משמנים את התבנית הקפיצית ומהדקים את תערובת הפירורים לתחתית שלה. מעבירים למקפיא עד הרכבת העוגה.
- מחממים את התנור ל-140 מעלות במצב טורבו. מניחים תבנית עם מים רותחים לתחתית התנור, לסביבה עשירה באדים.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערה מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והסוכר. משאירים בצד 5 דקות להתמוססות הסוכר.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים במטרפה לאיחוד.
- מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב, עד שאין יותר גושים.
- מחממים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה להמסה. טורפים לרוטב אחיד. מוסיפים לתערובת הגבינה וטורפים לאיחוד.
- מוזגים את המלית לתבנית, מעל בסיס העוגיות. אופים 60-75 דקות עד ששולי העוגה תפוחים ויציבים, אבל היא עדין רוטטת במרכזה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה להמסה. מערבבים לרוטב אחיד, מוזגים על העוגה הקרה שבתבנית ומטים לכיסוי כל פני העוגה. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
העוגה “צנחה” לי, מה יכולה להיות הסיבה לזה?
שלום נוי, צניחת עוגות גבינה היא סוגיה מוכרת ויכולות להיות לכך מספר סיבות. אם עקבת ומילית במדויק אחר הוראות ההכנה, יתכן והסיבה ל”נפילה” היא באפייה עצמה. כשאופים עוגות גבינה חשוב מאד להכניס את העוגה לתנור כשהתנור כבר חם בטמפ’ הרצויה המצוינת במתכון. אסור לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה. אין לאפות במקביל לעוגת הגבינה דברים נוספים (כלומר שהתנור יהיה פנוי אך ורק לעוגת הגבינה). ברגע שמסתיים זמן האפייה, רצוי לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בתוך התנור. דבר נוסף חשוב ביותר הוא להוציא את העוגה מהתנור (אחרי שהצטננה מעט) בזהירות, ולהניח על משטח בעדינות (כמה שפחות מכות העלולות לפגוע בתפיחה). העוגה מתייצבת באופן סופי רק לאחר קרור ממושך במקרר. בהצלחה!
אפשר להשתמש בתבניתעגולה 26 ס”מ?
אפשר בהחלט, אך העוגה תצא קצת פחות גבוהה. אפשרות אחרת היא להוסיף עוד 15% כמות מהמתכון וכך העוגה תצא גבוהה כמו המקורית