עוגת טורט דבש מרשימה של קרין גורן
שמטן טורטה היא עוגה אוקראינית עם המון שכבות של בצק דבש פריך, קרם שמנת חמוצה, ופירורים פריכים מעל. כמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה!
שמטן טורטה היא עוגה אוקראינית עם המון שכבות של בצק דבש פריך, קרם שמנת חמוצה, ופירורים פריכים מעל. כמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6976.4 קק״ל 6976.4 קק״לפחמימות 974.0 גרם 974.0 גרםשומן 295.2 גרם 295.2 גרםנתרן 2013.3 מ״ג 2013.3 מ״גחלבון 120.1 גרם 120.1 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 114.3 גרם 114.3 גרםכולסטרול 1366.2 מ״ג 1366.2 מ״גסידן 1438.2 מ״ג 1438.2 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 27666.9 מ״ג 27666.9 מ״גאבץ 36.1 מ״ג 36.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות6976
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6976.4 קק״ל 6976.4 קק״לפחמימות 974.0 גרם 974.0 גרםשומן 295.2 גרם 295.2 גרםנתרן 2013.3 מ״ג 2013.3 מ״גחלבון 120.1 גרם 120.1 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 114.3 גרם 114.3 גרםכולסטרול 1366.2 מ״ג 1366.2 מ״גסידן 1438.2 מ״ג 1438.2 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 27666.9 מ״ג 27666.9 מ״גאבץ 36.1 מ״ג 36.1 מ״גסגור
שמטן טורטה (שמטן = שמנת, טורטה = עוגה) היא עוגה אוקראינית עם המון שכבות של בצק דבש פריך וקרם שמנת חמוצה, ועם פירורים פריכים מלמעלה. וכמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה- בתנאי שמתאפקים ונותנים לה לעמוד 24 שעות במקרר, לפני שאפילו טועמים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 6976 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
100 גרם חמאה קרה
-
1/2כוס או 160 גרם דבש
-
1/2 כפית קליפת תפוז
-
4כוסות או 560 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
קרם שמנת חמוצה
-
6 גביעי שמנת חמוצה 15%
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה כמו מוס.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ודבש.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש החמה וקליפה מגוררת תוך כדי הקצפה.
- מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, נוזלי ודביק.
- מרפדים קופסת פלסטיק או תבנית קטנה בניילון נצמד ומשמנים את הניילון.
- משטחים את הבצק בקופסא, מכסים בעוד יריעת ניילון משומנת ומעבירים למקרר למשך 4 שעות (עד 12 שעות) להתייצבות.
- מרדדים את הבצק: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בנדיבות, לעיגול דק בקוטר 25 ס”מ (נעזרים ברינג או צלחת ליצירת עיגול בצק מדויק).
- אל תתקמצנו בקימוח משטח העבודה, אחרת הרידוד יהפוך לחוויה דביקה במיוחד.
- מעבירים כל עיגול בצק עם נייר האפייה שמתחתיו לתבנית תנור נפרדת.
- אופים 20-15 דקות עד להזהבה, בכמה נגלות אם אין לכם 6 תבניות תנור- ובזמן הזה מכינים את קרם השמנת. מצננים.
- מכינים את קרם השמנת: בקערה מערבבים שמנת חמוצה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל.
- מחכים 5 דקות שהסוכר יתמוסס וטורפים לתערובת חלקה. שומרים במקרר להתייצבות.
- מרכיבים ומקררים: בוחרים את הבסיס האפוי הכי פחות יפה - וטוחנים אותו לפירורים במעבד מזון.
- שמים בסיס אפוי על צלחת הגשה שטוחה וגדולה.
- מורחים עליו שכבה נדיבה של קרם שמנת בעזרת גב של כף. מכסים בבסיס נוסף ומורחים שמנת, וממשיכים להרכיב באותו אופן עד שמתקבלת עוגה עם 5 בסיסים ו- 5 שכבות שמנת, כאשר השכבה העליונה היא שמנת).
- מורחים את יתרת השמנת מסביב לעוגה, לציפוי.
- מפזרים מעל הקרם את הפירורים. עובדים בעדינות כי השמנת עדיין לא יציבה - אל דאגה, היא תתייצב משמעותית במקרר.
- מכסים את העוגה ומעבירים למקרר ל-24 שעות (חובה. אל תנסו אפילו לטעום אותה קודם, כדי שלא תתאכזבו).
- אחרי יממה מגישים ישר מהמקרר ומתענגים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה כמו מוס.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ודבש.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש החמה וקליפה מגוררת תוך כדי הקצפה.
- מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, נוזלי ודביק.
- מרפדים קופסת פלסטיק או תבנית קטנה בניילון נצמד ומשמנים את הניילון.
- משטחים את הבצק בקופסא, מכסים בעוד יריעת ניילון משומנת ומעבירים למקרר למשך 4 שעות (עד 12 שעות) להתייצבות.
- מרדדים את הבצק: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בנדיבות, לעיגול דק בקוטר 25 ס”מ (נעזרים ברינג או צלחת ליצירת עיגול בצק מדויק).
- אל תתקמצנו בקימוח משטח העבודה, אחרת הרידוד יהפוך לחוויה דביקה במיוחד.
- מעבירים כל עיגול בצק עם נייר האפייה שמתחתיו לתבנית תנור נפרדת.
- אופים 20-15 דקות עד להזהבה, בכמה נגלות אם אין לכם 6 תבניות תנור- ובזמן הזה מכינים את קרם השמנת. מצננים.
- מכינים את קרם השמנת: בקערה מערבבים שמנת חמוצה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל.
- מחכים 5 דקות שהסוכר יתמוסס וטורפים לתערובת חלקה. שומרים במקרר להתייצבות.
- מרכיבים ומקררים: בוחרים את הבסיס האפוי הכי פחות יפה - וטוחנים אותו לפירורים במעבד מזון.
- שמים בסיס אפוי על צלחת הגשה שטוחה וגדולה.
- מורחים עליו שכבה נדיבה של קרם שמנת בעזרת גב של כף. מכסים בבסיס נוסף ומורחים שמנת, וממשיכים להרכיב באותו אופן עד שמתקבלת עוגה עם 5 בסיסים ו- 5 שכבות שמנת, כאשר השכבה העליונה היא שמנת).
- מורחים את יתרת השמנת מסביב לעוגה, לציפוי.
- מפזרים מעל הקרם את הפירורים. עובדים בעדינות כי השמנת עדיין לא יציבה - אל דאגה, היא תתייצב משמעותית במקרר.
- מכסים את העוגה ומעבירים למקרר ל-24 שעות (חובה. אל תנסו אפילו לטעום אותה קודם, כדי שלא תתאכזבו).
- אחרי יממה מגישים ישר מהמקרר ומתענגים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
מתכון של העוגה של כל משפחה יוצאת ברית המועצות. עוגת דבש הכי טעימה של פעם , עוד של הסבתות שלנו . מאוד טעים גם שמנת חמוצה לערבב עם סוכר והשוקולית. כן , השוקולית. ועדיף לאכול לא ישר מהמקרר.
תודה רבה על השיתוף, אנה, נשמע מעולה