עוגת מספרים: והפעם בגרסה המלוחה!
עוגת מספרים מלוחה שאולי מרחוק נראית כמו קינוח, אבל כשטועמים מבינים שמדובר בפתיח מלוח מושלם על טהרת הגבינה, הירקות ועם בצק פריך מתובל
עוגת מספרים מלוחה שאולי מרחוק נראית כמו קינוח, אבל כשטועמים מבינים שמדובר בפתיח מלוח מושלם על טהרת הגבינה, הירקות ועם בצק פריך מתובל
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.9 קק״ל 6118.8 קק״לפחמימות 24.2 גרם 290.0 גרםשומן 42.0 גרם 503.6 גרםנתרן 769.4 מ״ג 9232.8 מ״גחלבון 8.7 גרם 104.0 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 19.7 גרם 236.3 גרםכולסטרול 116.5 מ״ג 1398.2 מ״גסידן 66.7 מ״ג 800.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 132.1 מ״ג 1585.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות510
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.9 קק״ל 6118.8 קק״לפחמימות 24.2 גרם 290.0 גרםשומן 42.0 גרם 503.6 גרםנתרן 769.4 מ״ג 9232.8 מ״גחלבון 8.7 גרם 104.0 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 19.7 גרם 236.3 גרםכולסטרול 116.5 מ״ג 1398.2 מ״גסידן 66.7 מ״ג 800.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 132.1 מ״ג 1585.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.9 מ״גסגור
במקום להגיש ירקות חתוכים ומטבל גבינה, תכינו עוגת מספרים מלוחה! היא יפה, מרשימה ומיוחדת. טרנד עוגות המספרים שכבש את כולם, עכשיו במלוח.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 510 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
280 גרם קמח לבן
-
150 גרם חמאה קרהישר מהמקרר וחתוכה לקוביות
-
30 גרם סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
20מ"ל או 2 כפות שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית שומשום שחוראו לחלופין פפריקה מתוקה וכל תבלין אחר שאוהבים
קרם מסקרפונה מלוח
-
400 גרם גבינת מסקרפונה
-
500 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כף עירית
-
1 כף בזיליקוםקצוץ
קישוט
-
200 גרם גבינה בולגריתמפורקת לחתיכות
-
5 עגבניות שרי צבעוניות בינונייםחצויות
-
2 כפות זיתים שחוריםפרוסים
-
1 גזר בינוניפרוס
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס
-
3 גבעולי עירית
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק פרט לביצה והשמנת.
- נותנים למיקסר לעבוד עד שהתערובת פירורית ונראית כמו קוסקוס.
- מוסיפים פנימה את הביצה והשמנת וממשיכים לעבד עד שהתערובת הופכת לכדור בצק.
- מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס”מ בין שני ניירות אפייה ומקפיאים למשך 20 דקות.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא וקורצים עיגול בקוטר 22 ס”מ ובמרכזו קורצים עיגול נוסף בקוטר 8 ס”מ.
- קורצים משאריות הבצק עיגול גדול נוסף ומתוכו עוד עיגול קטן. אם אין מספיק שטח לקריצה, מאחדים את הבצק, מרדדים וקורצים מחדש.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- דוקרים במזלג את פני הבצק כדי שלא יתנפח, אופים את שני העיגולים במשך 20 דקות.
- מוצאים מהתנור ומצננים עד שהבצק לא חמים למגע.
- מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה מסקרפונה ושמנת במהירות בינונית ולאחר מכן גבוהה, עד לקבלת קצפת רכה.
- מוסיפים לקצפת מלח, פלפל שחור ועירית ומקציפים לקרם יציב.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים את הקרם על דיסקית הבצק הראשונה.
- מפזרים מעל את הבולגרית ומניחים את דיסקית הבצק השנייה בעדינות על גבי הקרם.
- חוזרים על פעולת הזילוף ומסדרים מעל גבינה וירקות לבחירתנו.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק פרט לביצה והשמנת.
- נותנים למיקסר לעבוד עד שהתערובת פירורית ונראית כמו קוסקוס.
- מוסיפים פנימה את הביצה והשמנת וממשיכים לעבד עד שהתערובת הופכת לכדור בצק.
- מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס”מ בין שני ניירות אפייה ומקפיאים למשך 20 דקות.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא וקורצים עיגול בקוטר 22 ס”מ ובמרכזו קורצים עיגול נוסף בקוטר 8 ס”מ.
- קורצים משאריות הבצק עיגול גדול נוסף ומתוכו עוד עיגול קטן. אם אין מספיק שטח לקריצה, מאחדים את הבצק, מרדדים וקורצים מחדש.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- דוקרים במזלג את פני הבצק כדי שלא יתנפח, אופים את שני העיגולים במשך 20 דקות.
- מוצאים מהתנור ומצננים עד שהבצק לא חמים למגע.
- מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה מסקרפונה ושמנת במהירות בינונית ולאחר מכן גבוהה, עד לקבלת קצפת רכה.
- מוסיפים לקצפת מלח, פלפל שחור ועירית ומקציפים לקרם יציב.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים את הקרם על דיסקית הבצק הראשונה.
- מפזרים מעל את הבולגרית ומניחים את דיסקית הבצק השנייה בעדינות על גבי הקרם.
- חוזרים על פעולת הזילוף ומסדרים מעל גבינה וירקות לבחירתנו.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
vהאם אפשר לשמור את הבצק במקרר יום אחד?
הי חנה, אפשר להשאיר במקרר ללילה