אפקט הוואו! עוגת פירמידת טירמיסו
כולם מכירים את קינוח הטירמיסו כשהוא מגיע בתבנית גדולה, אבל ראיתם פעם פירמידת טירמיסו? אינס ינאי מלמדת איך להכין טירמיסו קצת אחר, שירשים את כל האורחים
כולם מכירים את קינוח הטירמיסו כשהוא מגיע בתבנית גדולה, אבל ראיתם פעם פירמידת טירמיסו? אינס ינאי מלמדת איך להכין טירמיסו קצת אחר, שירשים את כל האורחים
- אינס ינאי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 215.1 קק״ל 2581.6 קק״לפחמימות 6.4 גרם 76.4 גרםשומן 19.8 גרם 237.9 גרםנתרן 4.8 מ״ג 57.9 מ״גחלבון 3.1 גרם 37.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 12.3 גרם 147.4 גרםכולסטרול 98.7 מ״ג 1184.6 מ״גסידן 29.1 מ״ג 349.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 32.4 מ״ג 388.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות215
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 215.1 קק״ל 2581.6 קק״לפחמימות 6.4 גרם 76.4 גרםשומן 19.8 גרם 237.9 גרםנתרן 4.8 מ״ג 57.9 מ״גחלבון 3.1 גרם 37.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 12.3 גרם 147.4 גרםכולסטרול 98.7 מ״ג 1184.6 מ״גסידן 29.1 מ״ג 349.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 32.4 מ״ג 388.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 215 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
הטירמיסו
-
4 חלמונים L
-
4 כפות סוכר לבן
-
300 גרם גבינת מסקרפונה
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות קפה נמס
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 כף ברנדי
-
2 חבילות בישקוטים
-
1/4 כוס אבקת קקאו
- ממלאים סיר במעט מים ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו קערה עמידה בחום, כך שלא תגע במים. שמים בתוכה את את החלמונים והסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה במשך כ- 6 דקות.
- מורידים בזהירות את הקערה מהסיר. מוסיפים את המסקרפונה וטורפים היטב.
- בקערת המיקסר מקציפים עם וו הקצפה את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלמונים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
- על על מגש רחב מניחים ניילון נצמד. מכינים קפה: מערבבים בקערה את המים והקפה המגורען. מוסיפים את הברנדי ומערבבים. טובלים את הבישקוטי בקפה ומניחים 12 בישקוטים צמודים זה לזה (בצידם הרחב) ולצידם עוד 12 בישקוטים באותו האופן (כמו שתי שורות קלידים צמודות זו לזו). מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
- מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
- לאחר הקירור מסירים את הניילון הנצמד העליון, מפזרים קקאו וממלאים בקרם (ניתן להשאיר מעט קרם לעיטור העוגה).
- מגלגלים בזהירות את הבישקוטי לצורת רולדה בעזרת הניילון הנצמד התחתון (כמו שמגלגלים סושי). מסירים בזהירות את הניילון, מעבירים לתבנית הגשה ומפזרים שוב קקאו.
- ממלאים סיר במעט מים ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו קערה עמידה בחום, כך שלא תגע במים. שמים בתוכה את את החלמונים והסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה במשך כ- 6 דקות.
- מורידים בזהירות את הקערה מהסיר. מוסיפים את המסקרפונה וטורפים היטב.
- בקערת המיקסר מקציפים עם וו הקצפה את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלמונים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
- על על מגש רחב מניחים ניילון נצמד. מכינים קפה: מערבבים בקערה את המים והקפה המגורען. מוסיפים את הברנדי ומערבבים. טובלים את הבישקוטי בקפה ומניחים 12 בישקוטים צמודים זה לזה (בצידם הרחב) ולצידם עוד 12 בישקוטים באותו האופן (כמו שתי שורות קלידים צמודות זו לזו). מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
- מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
- לאחר הקירור מסירים את הניילון הנצמד העליון, מפזרים קקאו וממלאים בקרם (ניתן להשאיר מעט קרם לעיטור העוגה).
- מגלגלים בזהירות את הבישקוטי לצורת רולדה בעזרת הניילון הנצמד התחתון (כמו שמגלגלים סושי). מסירים בזהירות את הניילון, מעבירים לתבנית הגשה ומפזרים שוב קקאו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אני מאוד רוצה להכין אבל לא הצלחתי להבין את אופן הנחת הבישקוטים בתבנית תמונה תוכל מאוד לעזור
ההסבר באמת היה לא ברור ויתוקן. תודה על הערתך. יש להניח על ניילון נצמד 12 בישקוטים הצמודים זה לזה (בצידם הרחב) ולצידם עוד 12 בישקוטים באותו האופן (כמו שתי שורות קלידים צמודות זו לזו). מכסים בעוד יריעת ניילון נצמד. אחרי הקרור מסירים את הניילון, ממלאים במילוי ובקקאו ובעזרת הניילון הנצמד התחתון יוצרים את הרולדה (כמו שסוגרים סושי). בהצלחה!