מלכת השושנים: פאי קרם קוקוס מבצק פילו בשיבוץ פטל
עלי פילו בצורת שושנים הם הבסיס לפאי המיוחד הזה. פאי קרם קוקוס משובץ פטל או אוכמניות, פראי ויפה, בטעמים טרופיים מענגים של חופשה בקריביים
עלי פילו בצורת שושנים הם הבסיס לפאי המיוחד הזה. פאי קרם קוקוס משובץ פטל או אוכמניות, פראי ויפה, בטעמים טרופיים מענגים של חופשה בקריביים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3134.5 קק״ל 3134.5 קק״לפחמימות 244.6 גרם 244.6 גרםשומן 213.6 גרם 213.6 גרםנתרן 1509.9 מ״ג 1509.9 מ״גחלבון 46.9 גרם 46.9 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 121.4 גרם 121.4 גרםכולסטרול 1003.1 מ״ג 1003.1 מ״גסידן 167.7 מ״ג 167.7 מ״גברזל 11.3 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 1476.4 מ״ג 1476.4 מ״גאבץ 1052.1 מ״ג 1052.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות3135
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3134.5 קק״ל 3134.5 קק״לפחמימות 244.6 גרם 244.6 גרםשומן 213.6 גרם 213.6 גרםנתרן 1509.9 מ״ג 1509.9 מ״גחלבון 46.9 גרם 46.9 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 121.4 גרם 121.4 גרםכולסטרול 1003.1 מ״ג 1003.1 מ״גסידן 167.7 מ״ג 167.7 מ״גברזל 11.3 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 1476.4 מ״ג 1476.4 מ״גאבץ 1052.1 מ״ג 1052.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 3135 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
הגשה
-
טיפה אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- משמנים היטב בחמאה מומסת תבנית אפייה עגולה בקוטר 22-24 ס”מ.
-
מפזרים בתחתית התבנית שליש מכמות הפטל או האוכמניות.
- מכינים את הפילו: עובדים עם דף אחד בכל פעם ושומרים את יתר הדפים מכוסים היטב במגבת.
- מברישים כל דף בנדיבות בחמאה מומסת.
- מקרבים את הצדדים הארוכים אחד כלפי השני ליצירת מעין רצועה ומלפפים את הרצועה הזו למעין שושנה. הבצק אמור להישאר יחסית משוחרר וגבוה.
- מניחים את השושנה במרכז התבנית וממשיכים הלאה עם יתר הבצק והחמאה.
- מצופפים את השושנים בתבנית, מפזרים מעל את יתר הפירות וכף סוכר.
- אופים במשך כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
- טורפים בקערה את הביצים, החלמונים, קרם הקוקוס, יתר הסוכר והקינמון.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.
- יוצקים מעל הטארט את תערובת הקוקוס, מחזירים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות נוספות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- משמנים היטב בחמאה מומסת תבנית אפייה עגולה בקוטר 22-24 ס”מ.
-
מפזרים בתחתית התבנית שליש מכמות הפטל או האוכמניות.
- מכינים את הפילו: עובדים עם דף אחד בכל פעם ושומרים את יתר הדפים מכוסים היטב במגבת.
- מברישים כל דף בנדיבות בחמאה מומסת.
- מקרבים את הצדדים הארוכים אחד כלפי השני ליצירת מעין רצועה ומלפפים את הרצועה הזו למעין שושנה. הבצק אמור להישאר יחסית משוחרר וגבוה.
- מניחים את השושנה במרכז התבנית וממשיכים הלאה עם יתר הבצק והחמאה.
- מצופפים את השושנים בתבנית, מפזרים מעל את יתר הפירות וכף סוכר.
- אופים במשך כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
- טורפים בקערה את הביצים, החלמונים, קרם הקוקוס, יתר הסוכר והקינמון.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.
- יוצקים מעל הטארט את תערובת הקוקוס, מחזירים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות נוספות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לא הצלחתי להכין את הגלילים בגודל כזה כפי שמוצג בתמונה לא הבנתי איך 9 עלים סוגרים תבנית של 24 עושה הרושם העלים כאן גדולים משמעותית ממה שאני השתמשתי
היי ריימונד, העלים הם בגודל סטנדרטי, אולי קיפלת אותם צפוף מדי והם תפסו פחות מקום? מקווים שיצליח לך פעם הבאה