סנו רקע

טארט שוקולד קרמל עם בוטנים

קינוח מרשים וטעים של טארט שוקולד קרמל עם בוטנים וטריק שיכול להקל עליכם באפיית הקלתית - מושלם לארוחות שבת או חג
קינוח מרשים וטעים של טארט שוקולד קרמל עם בוטנים וטריק שיכול להקל עליכם באפיית הקלתית - מושלם לארוחות שבת או חג
  • שרית נובק
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2863
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2862.9 קק״ל 5725.7 קק״ל
    פחמימות 285.3 גרם 570.7 גרם
    שומן 187.8 גרם 375.6 גרם
    נתרן 801.5 מ״ג 1603.0 מ״ג
    חלבון 31.6 גרם 63.2 גרם
    סיבים תזונתיים 12.4 גרם 24.7 גרם
    שומן רווי 78.8 גרם 157.7 גרם
    כולסטרול 430.4 מ״ג 860.7 מ״ג
    סידן 204.3 מ״ג 408.7 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 884.0 מ״ג 1768.0 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2863
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2862.9 קק״ל 5725.7 קק״ל
    פחמימות 285.3 גרם 570.7 גרם
    שומן 187.8 גרם 375.6 גרם
    נתרן 801.5 מ״ג 1603.0 מ״ג
    חלבון 31.6 גרם 63.2 גרם
    סיבים תזונתיים 12.4 גרם 24.7 גרם
    שומן רווי 78.8 גרם 157.7 גרם
    כולסטרול 430.4 מ״ג 860.7 מ״ג
    סידן 204.3 מ״ג 408.7 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 884.0 מ״ג 1768.0 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קלתית

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, קקאו, מלח, חמאה ואבקת סוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים ממש בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים דק על משטח מקומח, לעובי של כחצי ס”מ. מרפדים שתי תבניות פאי בקוטר 18 ס”מ. מחוררים עם מזלג את התחתית ומכניסים להקפאה ל-15 דקות.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את התחתית מההקפאה, ממלאים שקית בד לבישול במשקולות אפייה (אפשר למשל חומוס חבש או שעועית יבשה) מניחים בתוך הקלתית כמשקולת ואופים 15 דקות. מסירים את המשקולות עם שקית הבד ואופים עוד 5 דקות.

    טארט שוקולד קרמל עם בוטנים2
    שמים משקולות בשקיות בד לבישול סנו סושי. צילום: שרית נובק

  4. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מכינים את המלית: מחממים סוכר על גבי להבה בינונית עד שהוא נמס ומקבל צבע ענברי.
  6. מחממים את השמנת ומוסיפים בזהירות רבה לקרמל. מערבבים עד לאיחוד.
  7. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שמסמיך מעט, מורידים מהאש ומערבבים פנימה בוטנים.
  8. שופכים לקלתית ומיישרים.
  9. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולדים עם השמנת. שופכים מעל לשכבת הקרמל ומכניסים להתייצבות במקרר.
  10. מעטרים בחצאי בוטנים מעל. שומרים בקירור.
טארט שוקולד קרמל עם בוטנים
טארט שוקולד קרמל עם בוטנים. צילום: שרית נובק
טארט שוקולד קרמל עם בוטנים1
טארט שוקולד קרמל עם בוטנים. צילום: שרית נובק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות